Tre tidligere møter

Liverpool og Northampton har kun spilt tre offisielle kamper mot hverandre før morgendagens ligacupkamp. Det har endt med to klare Liverpool-seire og en målløs kamp.

Første gangen lagene møttes var i FA-cupens fjerde runde i 1958. Billy Liddell ga Liverpool ledelsen etter 28 minutter. Et selvmål og en sen scoring av Louis Bimpson resulterte i at de røde vant 3-1. Liverpool ble senere slått ut av Blackburn i 6.runde, da de tapte 2-1 på Ewood Park.

Tidlig på 60-tallet klatret Northampton i divisjonssystemet, og nådde den engelske toppdivisjonen for første og eneste gang i 1965/66. Der ble de nest sist. Blant annet etter å ha tapt hele 5-0 for Liverpool på Anfield i november 1965. De klarte imidlertid poengdeling etter 0-0 på sin bane i april 1966. Ian St John, Willie Stevenson, Roger Hunt (bildet), Ian Callaghan og Peter Thompson scoret målene for Liverpool i 5-0 seieren.

Liverpool spilte ellers en uoffisiell kamp mot Northampton på County Ground i november 1976. Dette var Dave Bowens testimonial. En kamp som endte 2-2. Ian Callaghan og Emlyn Hughes gjorde målene for gjestene fra Merseyside.

Når det gjelder Liverpools lag i morgen, så er det ventet store utskiftninger i forhold til startelleveren på Old Trafford. Liverpool Echo tror at Lucas Leiva får starte kampen, etter at han bare var på benken mot Man Utd. Echo tror ellers at Jonjo Shelvey vil få sin debut i helrødt. Liverpool må fortsatt klare seg uten Dirk Kuyt og Fabio Aurelio på grunn av skader.

Northampton sliter med en aldri så liten skadekrise før kampen. Ingen av de faste midtstopperne er tilgjengelige for spill, inkludert tidligere Coventry-stopper Marcus Hall som sliter med hamstringproblemer. Men Andy Holt, som ble omskolert til den posisjonen i fjor, er en mulighet. I tillegg sliter midtbanespilleren Abdul Osman med en kneskade som han pådro seg i lørdagens tap for Shrewsbury, mens Ryan Gilligan, en annen midtbanespiller, har spilt med store smerter i ankelen de siste kampene.

- Alle som er skadefrie har en sjanse til å få spilletid. Vi har flere skader for øyeblikket, noe som ikke akkurat er så positivt når du fra før har en liten tropp, uttaler Northampton-manager Ian Sampson til Northampton Chronicle.