Tror Holland kan overraske

Dirk Kuyt tror at Holland kan bli den store overraskelsen ved å gå helt til topps i sommerens verdensmesterskap i fotball. Liverpool har fått 600 billetter til treningskampen mot Borussia Mönchengladbach.

Dirk Kuyt tegnet seg på scoringslista da Nederland i går kveld imponerte ved å slå Ghana 4-1 i en oppkjøringskamp foran VM. I Tyskland for fire år siden røk nederlenderne ut for Portugal i 1/8-finalen, og Russland ble for sterke i kvartfinalen i EM 2008. Nå tror Kuyt at 2010 kan være Nederlands år.

- Vi har spilt veldig bra i de siste mesterskapene, men har blitt slått ut i den ene kampen der vi ikke har prestert opp mot vårt beste, slik som mot Russland, forklarer Kuyt til Liverpool Echo.

- Nå ønsker vi å presse oss litt hardere, slik at vi er godt forberedt den dagen vi ikke spiller opp mot vårt beste. På den måten håper vi likevel å gå videre til neste runde. Jeg mener vi har store kvaliteter i laget. Mange av spillerne har spilt sammen lenge, og det er på tide at vi utnytter den erfaringen til å oppnå mer enn vi har fått utrettet i de par siste mesterskapene. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å gå til topps.

- Vi vant alle våre kamper i kvalifiseringen, noe som var veldig positivt. Vi er ubeseiret etter at Van Marwijk ble landslagssjef.

Van Marwijk tok over som nederlandsk landslagssjef etter Marco van Basten etter EM i 2008. Kuyt mener at den nye landslagssjefen har fått det beste ut av spillerne. Van Marwijk er for øvrig identisk med mannen som hentet Kuyt til Feyenoord fra Utrecht i 2003.

- Van Marwijk har vært veldig viktig for min karriere. Det var han som ga meg sjansen til å spille for en toppkilubb i Holland. Det betydde mye for meg. Du ønsker alltid å spille for en av storklubbene i de beste ligaene. Han ga meg muligheten, så han er definitivt en spesiell manager i mine øyne. Han har kontrakt som Nederlands manager frem til etter EM i 2012, og han gjør det veldig bra for øyeblikket.

Holland avslutter VM-forberedelsene sine med en privatlandskamp mot Ungarn i Amsterdam på lørdag.

600 billetter til Borussia-kampen
Liverpool Echo melder at Liverpool FC har blitt tildelt 600 biletter til preseason-kampen borte mot Borussia Mönchengladbach. En kamp som spilles på Borussia Park søndag 1.august, med avspark klokken 14.30. En voksenbillett koster £23, og selges fra Liverpools billettkontor fra i morgen av.