Tror LFC vil blomstre

Styreformann Martin Broughton tror at Liverpool FC vil slå ut i full blomst igjen, dersom New England Sports Ventures får rettens velsignelse til å ta over som eiere av Anfield-klubben etter Tom Hicks og George Gillett.

Broughton hevder at han har hatt UEFA sine nye regler om finansielt fair play i tankene, når han har valgt ut hvem som er best egnet som ny eier av Liverpool FC. Et regelverk som slår inn med full kraft i 2012.

- Et svært viktig aspekt som Liverpool må ta med i betraktningene er UEFA sitt krav til finansielt fair play. Det trer i kraft veldig raskt nå, og vil få enorm effekt for svært mange klubber, uttaler Broughton til skysports.com.

- En rasjonell kommersiell tilnærming til dette er absolutt riktig vei fremover, og det er hva New England Sports Ventures vil bidra til. Det har de allerede demonstrert gjennom sin modell i Boston, legger han til.

- Jeg har ikke kunnet unngå å legge merke til at Manchester Citys lønnsutgifter for fjoråret overskrider deres samlede inntekter fra klubbdriften. Slik kan de vanskelig fortsette når finansielt fair play trer i kraft. De klarer kanskje å få orden på dette innen den tid. Selv var vi ikke på jakt etter noen som ville gjøre det samme med Liverpool som har vært gjort i Manchester City.

- Vi har jaktet på en eier som ser på dette som et kommersielt forretningsforetak som kan oppnå kommersiell suksess. Det er dette NESV har bevist at de er i stand til å få til. De har tjent penger ved å investere kraftig i spillere og stadionutvikling, og de har levert et vinnerlag.

- Vi var ikke på utkikk etter en Abramovich eller en Sheikh Mansour, fordi vi innser at en rasjonell kommersiell tilnæring er veien fremover i fotballen nå.

- New Englands bud på omlag £300M, inkluderer en egenkapitainnsprøytning på £200M for å nedbetalte gjelden, eller arven etter Hicks og Gillett som vi kaller det. I tillegg skal £40M brukes til å nedbetale andre krav. Dette betyr at Liverpool FC vil være gjeldfrie. Målet har hele tiden vært null gjeld.

- Dette betyr at klubben igjen kan bruke de pengene den tjener til å investere i foretaket, i stedet for å nedbatale lån. New England har forpliktet seg til dette, og kommer til å investere tungt i spillere og infrastruktur for å øke fremtidige inntekter.