TV2 og Canal Digital enige om distribusjon

TV2-sjef Alf Hildrum og administrerende direktør i Canal Digital Svein Erik Davidsen bekrefter at TV2 og Canal Digital har kommet til enighet om en distribusjonavtale for TV2s Premier League-kanaler.

Så gikk det endelig i orden. TV 2-sjef Alf Hildrum har i dag kommet til enighet om distribusjon av Premier League på Telenors tv-plattform Canal Digital både på kabel og parabol. Det betyr at rundt 1,1 millioner husholdninger nå får tilgang til TV 2s Premier League-kanal fra høsten.

Ifølge Kampanje.com ble avtalen signert hos Telenor mandag ved 14-tiden. TV2-sjef Alf Hildrum og strategisjef Kjetil Nilsen har dermed satt opp kontrakter med RiksTV, Get, Viasat og Lyse. Sistnevnte har distribusjonsrettighetene til Premier League på IPTV.

Lenge så det ut til at TV 2 og Telenor ikke skulle bli enige om en avtale. Etter at TV 2 snappet rettighetene foran nesen på Canal Digital-eier Telenor Broadcast og deres foretrukne nordiske partner TV4, var forholdet mellom de to på frysepunktet. I en toukers-periode var partene overhodet ikke på talefot.

TV2-sjef Alf Hildrum var en lettet mann da han ble intervjuet av Kampanje.com.
- Jeg er svært glad for avtalen med Telenor, noe som betyr at praktisk talt alle fotballinteresserte nå vil ha tilgang til Premier League hos sin distributør. Telenor er en stor og god distributør, og jeg er trygg på at de vil tilrettelegge vårt produkt for sine kunder på en god måte, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum.

Men den siste og største avtalen med Telenor og deres tv-distribusjonsselskap Canal Digital har tatt tid. Hildrum sier følgende om de krevende forhandlingene.
- Forhandlingene med Telenor har vært tidkrevende og kompliserte, fordi vi konkurrerte om rettighetene til Premier League og begge har hatt begrensende bindinger til samarbeidspartnere. Men jeg vil berømme både Telenors og våre egne forhandlere for nødvendig fleksibilitet for å komme fram til denne avtalen, sier Hildrum.

TV 2-sjefen ser nå frem til seriestart 14. august og det som blir et nytt kapittel TV 2s satsing i det såkalte premiumsegmentet i betal-tv-markedet.
- Nå kan alle glede seg til avspark 14. august, sier Hildrum.

Også hos Canal Digital er de nå glade for å ha avtale i havn.
- Vi har over lengre tid snakket med TV 2 og er nå glade over å ha kommet frem til en helhetsløsning som begge parter er fornøyd med. Men viktigst av alt er at vi begge vet dette vil glede mange fotballfrelste tv-seere. Det er en naturlig forventning hos våre kunder at de skal finne denne type kvalitetsinnhold hos oss og slike forventninger skal vi innfri. Vi har alltid distribuert Premier League og det er en stolt fotballtradisjon som vi nå bringer videre, sier Svein Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital.

Avtalen mellom Canal Digital og TV 2 betyr at Canal Digitals kunder vil få tilgang til de TV 2-sendte Premier League-kampene fra og med sesongen 2010/2011 til og med sesongen 2012/2013.

TV 2 har opprettet tre nye kanaler eksklusivt for Premier League der hovedkanalen TV 2 Premier League HD vil sende 24 timer i døgnet.  Sendingene vil bestå av direktesendte kamper, engelskproduserte programmer og egenprodusert materiale fra TV 2-sporten. I tillegg opprettes ytterligere to kanaler, TV 2 Premier League HD2 og TV 2 Premier League HD3, som vil vise direktesendte kamper.

Kilde: Kampanje.com.