TV2s pressemelding

TV2 presenterte i går sitt Premier League-produkt, og ga da ut følgende pressemelding.

Den 14. august 2010 starter TV 2s Premier League-satsing på kanalen TV 2 Premier League HD.

TV 2 Premier League HD sender stoff fra Premier League 24 timer i døgnet. Kanalen vil sende direktekamper, engelskproduserte magasiner og egenprodusert materiale fra TV 2 Sporten i HD.

TV 2 vil produsere studiosendinger før, i pausen og etter hovedkampene lørdager, søndager og mandager. Disse sendingene vil foregå fra Bergen.

Planlagte sendetider:
Lørdager: 13.00 – 20.30
Søndager:14.00 – 20.00
Mandager:20.30 – 23.00
Midtuke:20.00 – 23.00

Premier Leagues egen HD-kanal vil være basen i TV 2 Premier League HD, og stoff fra denne vil sendes når TV 2 ikke lager eget materiale. TV 2 vil være til stede i England med kommentatorer og reportere hver eneste helg det spilles kamper.

Som en del av Premier League-sendingene i TV 2 opprettes også TV 2 Premier League HD 2 og TV 2 Premier League HD 3, som er rene eventkanaler som sender direktesendte kamper. Over 300 av sesongens kamper sendes i HD.

- VIL UTVIDE FOTBALLTILBUDET
- Vi har kjøpt Premier League-rettighetene fordi vi ønsker å utvide vårt allerede brede tilbud til norske fotballinteresserte. Dette er en stor investering for TV 2, men det er et viktig virkemiddel for å komplettere reklameinntekter med betalinntekter for Mediehuset. Vi tror dette markedet vil vokse framover, og med rettighetene for både engelsk og norsk fotball de kommende tre årene, mener jeg vi er godt rustet til å ta en betydelig del av denne veksten, sier sjefredaktør Alf Hildrum i TV 2.

- VI GLEDER OSS
- 14. august slipper vi løs over ti år med innesperret lidenskap og lengsel. TV 2s dekning av Premier League skal ha respekt for tradisjonene samtidig som vi skal være offensive på å fornye dekningen, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

- Våre sendinger skal være basert på kunnskap og kjærlighet. Vi skal bygge troverdighet gjennom tilstedeværelse, tillit gjennom innsikt og vi skal dyrke de gode historiene fra bane, garderobe, pub og tribune. Vår dekning skal formidle følelser, folkeliv, fortellerglede og fakta. Vi skal underholde og opplyse. Derfor gleder vi oss minst like mye som supporterne til seriestart. Vi deler denne lidenskapen med dem.

- PREMIER LEAGUE TIL FOLKET
- Vi skal gi Premier League tilbake til folket. I tråd med TV 2s tradisjoner skal vi sørge for at Premier League blir mest mulig tilgjengelig på de plattformene som folk bruker. Vi har en betydelig satsing på tv, web-tv, mobiltelefon og iPad. Og flere plattformer vil komme til etter hvert. Du er ikke lenger låst inne. Vårt mål er å gi brukerne fantastiske opplevelser på alle plattformer, sier redaksjonssjef Håvard Myklebust i TV 2 Sporten.

FOTBALL-VM PÅ TV 2 PREMIER LEAGUE HD
TV 2 Premier League HD vil være på lufta fra 11. juni og vil da sende alle kampene fra Fotball-VM i HD. Kanalen vil samsende TV 2s kamper med TV 2 hovedkanalen og sende ViaSats kamper forskutt.

NYTT STUDIO
TV 2 bygger et nytt HD-studio i Bergen. Dette blir dedikert til Premier League-dekningen og vil være klart til seriestart. Det er planlagt fem kameraer i studioet som vil inneholde moderne avviklingsteknologi. Sendingene før, under og etter kampene vil gå fra dette studioet.

PROFILER
Erik Thorstvedt (f. 1962) er Norges kanskje beste keeper gjennom tidene. Han var selvskreven på landslaget i en årrekke, og endte med hele 97 kamper med flagget på brystet før han la opp i 1996. Han har spilt for Madla, Eik Tønsberg, Viking, Borussia Mönchengladbach, IFK Göteborg og Tottenham. Under oppholdet i Tottenham ble han den første nordmannen til å vinne FA-cupen (i 1991). I 2009 ble Thorstvedt ansatt som programleder i TV 2 Sporten, hvor han leder ”Matchball mandag” på TV 2 Zebra.

Øyvind Alsaker (f. 1965) er en av TV 2s fremste fotballkommentatorer. Han jobbet både i NRK og TV 2 før han gikk over til Canal+ og dekket 13 sesonger med Premier League. Han ble hentet tilbake til TV 2 som hovedkommentator i 2006.

Lars Bohinen (f. 1969) er ekspertkommentator i TV 2 Sporten. Han er tidligere fotballspiller og har spilt i en rekke norske klubber, blant andre Lyn, Vålerenga og Viking. I tillegg spilte han 49 kamper for landslaget. Bohinen har også lang erfaring som utenlandsproff i Premier League, fra både Nottingham Forest, Blackburn, og Derby.

Morten Langli (f. 1974) er kommentator for TV 2 Sporten. Han har tidligere jobbet med trav i både NRK og TV 2, og har senere kommentert både sykling og ishockey.

Jon Hartvig Børrestad (f. 1977) har jobbet som sportsjournalist i TV 2 siden 2003. Han jobber for tiden som anker og programleder i TV 2 Sporten. Før han tar fatt på Premier League til høsten, skal han også lede sendingene under fotball-VM i sommer.

Aleksander Schau (f. 1974) har blitt en fast gjest i ”Matchball Mandag” på TV 2 Zebra. Han kommer fra NRK P3, og har vært programleder for ”Karate”, ”FK Fotball” og ”FK Sport”.

Thomas Aune (f. 1976) har ledet programmene ”FK Fotball” og ”FK Sport” på NRK P3 sammen med Aleksander Schau. Thomas og Aleksander har også skrevet boken ”Mitt liv som ganske god fotballspiller” sammen med Freddy dos Santos, som er dos Santos’ selvbiografi.