Ubeseiret på fem kamper i Romania

Liverpool trenger bare ett poeng for å sikre avansement til utslagsrundene i Europa League, og statistikken er på Merseyside-lagets side foran møtet med Steaua Buchuresti.

Liverpool tapte riktignok sin første match på rumensk jord (1-3 for Petrolul Ploesti i 1966), men siden har de helrøde spilt fem kamper i Romania uten å tape. Tre seire og to uavgjort er fasiten.

Her er noen flere statistikkgodbiter, servert av Liverpoolfc.tvs Ged Rea:

Liverpools statistikk i Europa: 184 seire, 68 uavgjort og 70 nederlag på 322 kamper.

Liverpools statistikk i Fairs Cup/UEFA-cupen/Europa League: 63 seire, 25 uavgjort og 23 tap på 111 kamper.

Rødtrøyene vinner gruppe K dersom de vinner i Buchuresti. Dersom oppgjøret i den rumenske hovedstaden ender uavgjort, går Liverpool videre som gruppevinnere dersom kampen mellom Utrecht og Napoli også ender uavgjort.

Roy Hodgson er ubeseiret på sin første åtte kamper i Europa for Liverpool. Joe Fagan tapte ingen av sine 12 første kamper i Europa, og holder dermed klubbrekorden for antall kamper uten tap i Europa.

Liverpool har kun sluppet inn ett mål på fire bortekamper i Europa League denne sesongen - i bortekampen mot Trabzonspor i andre kvalifiseringsrunde.

Merseyside-klubben har spilt 0-0 i begge bortekampene i gruppespillet hittil - mot Utrecht og Napoli.

Milan Jovanovic har tidligere scoret mot Steaua - som Standard Liége-spiller. Serberen nettet i det andre spilleminutt i en Champions League-kvalifiseringskamp i 2006, men Steaua snudde kampen og gikk videre med 4-3 sammenlagt.

Steven Gerrards scoret Liverpools 17. hattrick i Europa da han nettet tre ganger mot Napoli på Anfield i forrige runde.

Fernando Torres har blitt spart på utebane i Europa League i høst. Spanjolen har ikke scoret i Europa siden 4-1-seieren mot Benfica på Anfield i april. På bortebane har han ikke bokført en fulltreffer siden scoringen mot Chelsea i april 2008. Forrige bortescoring utenfor England, kom mot Inter i mars samme år.

Liverpool har fått syv gule kort i Europa League-gruppespillet denne høsten. Syv forskjellige spillere har blitt notert i dommerens bok.

Siden begynnelsen av forrige sesong, har Roy Hodgson unngått nederlag i 23 av 27 kamper i Europa. Engelskmannen har vunnet 17 av dem.

Alle turneringer medregnet, står Liverpool med en seier på de fire siste kampene. På utebane er fasiten enda mer dyster: 1-0-seieren mot Bolton 31. oktober er Anfield-klubbens eneste på ni forsøk på fremmed gress.

Martin Skrtel får 100. Liverpool-kamp dersom han blir involvert i kveld.

Steauas statistikk i Europa: 87 seire, 66 uavgjort og 83 tap på 236 kamper.

Steauas statistikk i UEFA-cupen/Europa League: 31 seire, 24 uavgjort og 25 tap på 80 kamper.

Buchuresti-klubben har byttet manager siden oppgjøret på Anfield. Ilie Dumitrescu har blitt erstattet av den tidligere storspilleren Marius Lacatus, som spilte 84 landskamper for Romania og deltok i VM-sluttspillene i 1990 og 1998.

I forrige runde vant Steaua 3-1 hjemme mot Utrecht. Florian Gardos scoret det første, før en kvikk dobbel signert Bogdan Stancu sikret poengene for hjemmelaget.

Etter 1-4-nederlaget på Anfield, har Steaua spilt 3-3 mot Napoli hjemme og 1-1 mot Utrecht borte før hjemmeseieren mot nederlenderne.

Napoli-kampen var en spesiell affære for Steaua. Rumenerne ledet 3-0 etter 16 minutter, men Pantelis Kapetanos fikk marsjordre etter en drøy halvtime. Det ga italienerne en vei tilbake i matchen, og de lyseblå scoret utligningsmålet i det åttende tilleggsminuttet.

Kapetanos ble senere ilagt en karantene på fire kamper. Han er dermed suspendert til Steauas to siste gruppekamper.

Rumenerne har scoret i samtlige fire gruppekamper hittil. På eget gress har de vært spesielt giftige, med tre mål i begge hjemmekampene.

Steaua er Romanias mest suksessfulle klubb gjennom tidene. Hovedstadsklubben har vunnet 23 ligatitler og feiret 21 hjemlige cuptriumfer.

Klubben vant sågar Serievinnercupen i 1986. Barcelona stod på motstatt banehalvdel i Sevilla, og etter 120 målløse minutter, ble kampen avgjort på straffespark. Keeper Helmuth Ducadem ble den store Steaua-helten, ettersom han reddet alle Barcelonas forsøk fra ellevemeteren. Steaua vant 2-0.

Senere samme år vant de også Supercupen, etter å ha beseiret Dynamo Kiev.

I 1989 kom Steaua igjen til finalen. Denne gang ble imidlertid AC Milan for sterke og vant 4-0. Steauas to største stjerner var Gheorghe Hagi og Dan Petrescu.

Mot engelsk motstand er de blårøde vanligvis solide. Seks ganger har et engelsk lag besøkt Steaua i den rumenske hovedstaden. Bare Arsenal har maktet å reise tilbake til øyriket med tre poeng i bagasjen - det skjedde i en Champions League-kamp for tre år siden. Robin Van Persie ble matchvinner. For øvrig har Steaua vunnet fire og spilt én uavgjort mot engelsk motstand.

Rumenernes største hjemmeseier i turneringen fant sted i 2005. Franske Lille ble nedsablet 4-0. Det største tapet kom tilbake i 1977 - 1-3 for Barcelona.

Bogdan Stancu er Steauas toppscorer i Europa League denne høsten. 23-åringen har bokført tre nettkjenninger. Han scoret seks ganger i turneringen forrige sesong, og ble dermed klubbens toppscorer i Europa.

Stancu har scoret femten mål totalt denne sesongen. Hele tolv av disse har kommet på eget gress.

Det gjenspeiles i Steauas hjemmestatistikk: 7-4-1 (alle turneringer medregnet).

Ligaformen er imidlertid svak. Marius Lacatus' disipler står registrert med tre triumfer på de siste tolv seriekampene. Det holder bare til 7. plass.

David N'Gog er Liverpools toppscorer i Europa League. Franskmannen står med fem fulltreffere. Etter ham følger Steven Gerrard med fire.