Ungguttene må prestere

Roy Hodgson sier at det blir en tøff kamp i morgen, og håper ungguttene han har med seg i troppen for oppgjøret mot FK Rabotnicki kan ta steget. Manageren innrømmer at han var fristet til å ta med seg noen av sine største stjerner.

De røde spiller allerede i morgen sin første gjeldende fotballkamp for sesongen, og det i juli måned. Liverpool skal møte FK Rabotnicki i Skopje, Makedonia, i Europa League-kvalifisering. På grunn av fotball-VM har mange spillere nettopp returnert til trening, og etter samtaler med det medisinske støtteapparatet har Roy Hodgson valgt å la sine største stjerner stå over denne kampen. Hodgson er klar over at det nå er alvor, i forhold til treningskampene mot Grasshoppers og Kaiserslautern.

- Det er et stort steg opp. Du kan bare se på dette rommet og alle TV-kameraene at det er stor interesse for denne kampene. De makedonske tilhengerne vil vise sin lidenskap under kampen. Det et steg opp som du må erfare, og det er ikke noe du kan prate noen gjennom. Dersom du skal bli en toppspiller og spille for en klubb som Liverpool i europacupene i mange år, må du vise at du takler det. Om de klarer det eller ikke vil vi finne ut i morgen, sier Hodgson til Liverpoolfc.tv.

- Det vil være dumt å avskrive en spillers muligheter basert på bare denne kampen, men det er en mulighet til å vise at du kan svømme istedenfor å synke. Vi har lagt vår skjebne i hendene til mange uerfarne spillere, og vi kan bare håpe at deres talent kan få oss gjennom denne kampen mot et rutinert og godt organisert lag som FC Rabotnicki i europeisk fotball.

Roy Hodgson innrømmer at han var fristet til å inkludere Steven Gerrard og Jamie Carragher i troppen, men sier at det aldri var et realistisk alternativ.

- Vi var aldri nær å velge det, fordi de har bare vært i trening i fire dager. Det ville vært idiotisk å spille 90 minutter i en viktig turnering under slike omstendigheter. Det var aldri mulig. Vi har presset en eller to til å bli klar noen dager tidligere enn andre, men det beste ville vært om vi slapp bruke noen av dem som var involvert i VM - men vi var ikke i en posisjon der det var mulig.

Hodgson har enda ikke bestemt seg for hvem som skal være kaptein i morgen. Lucas har ledet laget i oppkjøringen.

- Det har ikke blitt bestemt. Det har vært Lucas i de siste kampene, men nå har vi Skrtel og Agger med, så det er mulig vi forandrer på det. I Sveits valgte vi Lucas fordi han var den mest erfarne vi hadde med oss, men vi har andre alternativer nå.

Han ble også spurt om hva han visste om morgendagens motstander.

- Vi har funnet ut så mye som vi kan finne ut på en uke, fordi det var først da vi visste at vi skulle møte dem. Vi har fått rapporter fra kampen deres mot armenske Mika, og jeg har også lest om når de ble stiftet, og at de har hatt mye suksess i Makedonia etter år 2000. De har erfaring fra europacupen, så vi forventer at det blir en tøff kamp.

- Alle turneringer vi spiller i er viktig for oss. Dette er den første gjeldende kampen jeg har med klubben, og det ville vært fint om vi kunne spilt med vårt beste lag, men det kan vi ikke. Det er fremdeles en veldig viktig kamp, og forhåpentligvis har spillerne våre nok selvtillit til å gjøre en god kamp, avsluttet Hodgson.

Samtidig ryktes det blant annet på Twitter og en rekke diskusjonsforum at David Amoo vil få sin debut i morgen.