Utfordrer fotballklubbens rett til Liverbirden

En lokal forretningsmann misliker sterkt at Liverpool FC fikk registrert sin versjon av Liverbirden som varemerke. Han vil nå prøve å få avgjørelsen omgjort.

Click Liverpool melder at forretningsmannen Alfie Hincks akter å gå til topps i EU-systemet for å få omstøtt vedtaket, etter at Liverpool FC fikk copyright på sin versjon av den mytiske Liverbirden. Fuglen er som kjent også et symbol på Liverpool by.

Liverpool FC fikk registrert sin versjon av fuglen som eget varemerke for å få stoppet piratsalg av supporterutstyr med klubbens logo på.

Hincks har utarbeidet etter 100 siders dokument med argumenter mot at Liverpool får lov til å privatisere fuglen som sitt varemerke. Forretningsmannen fra bydelen Fazakerley tar nå saken opp med EU-myndighetene som innvilget fotballklubbens søknad.

- Liverbirden blir brukt av en rekke foretak, butikker, grupper, skoler og lokale lag. Den er i allmenn bruk, og tilhører folket i Liverpool. Det har den gjort siden byen fikk sitt våpenskjold i 1797. Ingen bør få lov til å privatisere den, argumenterer Hincks.

Liverpool FC har fått copyright på sin versjon av Liverbirden frem til 2020, men Mr Hincks' innsigelser, som det vil koste ham 700 euro å få behandlet, kan føre til at vedtaket blir omgjort.

Det kan for øvrig tillegges at Mr Hincks er tidligere sekretær i Everton-supportergruppen KEIOC (Keep Everton In Our City).