Vil være en enklubbsspiller

Når Jamie Carragher signerer toårsforlengelsen som vil binde han til Liverpool FC ut 2013-sesongen, blir det kanskje hans siste proffkontrakt. Da har han spilt for samme klubb hele karrieren, noe han synes er stas. Tror Mascherano vil angre på streikingen.

Mye av nyhetsbildet rundt Liverpool handler om Jamie Carragher denne uken - med landslagsspill, stengt overgangsvindu, nyheter om kontraktsforlengelse og testimonial. Spilleren selv håper at de røde for en gangs skyld kan vinne en testimonialkamp mot Everton. Det har aldri skjedd før.

- Mange folk har lagt inn mye arbeid for at denne kampen skal bli spilt, men forhåpentligvis blir det en god kamp med massevis av mål - og vi får vår første seier mot Everton, sier Carragher til Liverpool Echo.

- En av mine første kamper for Liverpool var i en testimonial. Jeg spilte i Jan Mølby sin i 1996 mot PSV Eindhoven. Jeg husker også at jeg som ung var på Ronnie Whelan sin mot Newcastle i 1993.

- På den tiden var jeg Everton-supporter, men hadde akkurat kommet tilbake fra Lilleshall, og var desperat etter å gå for å se en fotballkamp. Jeg husker jeg fikk meg et sete, og så kampen som var like etter at Newcastle hadde rykket opp til Premier League.

- Jeg trodde aldri jeg skulle ende opp med å ha min egen testimonial. Når du først bryter inn i laget, er det første målet ditt bare å spille et par kamper. Når du har gjort det, så setter du deg kanskje et mål som 100 kamper, men med Liverpool kan du aldri tenke så langt frem i tid.

- Du må alltid se deg over skulderen og tenke at det kanskje kan skje noe, og det vil alltid være noen som ønsker å ta plassen din. Nye spillere eller nye managere med andre idéer - du kan aldri slappe av.

Jamie Carragher har nå spilt 635 kamper for Liverpool. Han har vært i klubben hele sin profesjonelle karriere, og når han nå signerer toårsforlengelsen av kontrakten frem til 2013, sikter han seg inn på å være en enklubbsspiller, med kun en klubb hele karrieren.

- Jeg har pratet med klubben om en ny kontrakt, og det er noe som vil skje raskt. Jeg håper jeg kan bli en enklubbsspiller.

- Jeg synes det er fantastisk med spillere som har lagt opp, og du spør dem hvem de spilte for - og de kan svare kun ett lag. Tony Adams med Arsenal, Franco Baresi og Paolo Maldini med AC Milan. Det vil være det samme for Paul Scholes og Ryan Giggs. Det ser ut til at det kan bli slik for meg og Steven Gerrard også. Jeg har alltid tenkt at det vil være fint å kunne si "jeg spilte for Liverpool", og ingenting mer.

I et intervju med talkSPORT tidligere i dag ble Carragher spurt om hva han synes om oppførselen til Javier Mascherano da han streiket i slutten av august for å få gjennom en overgang til Barcelona. Carra tror Mascherano vil angre på måten han forlot klubben på.

- Mascherano var glimrende for Liverpool i tre eller fire år, og det var et privilegium å spille med han.

- Han skuffet alle veldig, og det etterlot en vond smak i munnen. Dersom han hadde spilt kampen, ville han ha fått en fin avskjed, og alt ville vært fint - men dette ødelagte muligheten for det, og jeg tror han vil angre på det.