VM-arrangør ødela Liverpool-banner

Supportere er rasende etter at vakter fjernet et banner med teksten ”Save Liverpool FC – get Hicks and Gillett Out” og skar det i stykker under VM-kampen mellom Tyskland og Australia.

Nadeem Khan, medlem av South African Liverpool Supporters Club, var på kampen med sin kone og sin datter på tre år da en representant for FIFA beskyldte ham for å være hooligan. Khan hadde hengt opp et banner med teksten "Save Liverpool FC - get Hicks and Gillett out" ved siden av andre bannere fra andre fans på Durban Stadium like etter avspark søndag. Save Liverpool FC er en aksjon med tusenvis av medlemmer på Facebook og Twitter for å få de amerikanske eierne ut av klubben.

Halvveis ut i første omgang kikket Khan opp og så at tre vakter fjernet banneret hans Da han gikk mot dem, ble han bedt om å følge med til sikkerhetsavdelingen på stadion. Så skar de i stykker banneret med en kniv.

Football Supporters’ Federation (FSF) undersøker saken. En talsmann for FIFA var ikke tilgjengelig for kommentar, mens Liverpool FC ikke har kommentert hendelsen.

- Jeg kunne ikke tro det. Alle de andre bannerne var plassert der. Da jeg kom inn på kontoret, begynte de å gi meg en leksjon om hooliganisme og de så gjennom mobiltelefonen min, uttaler Khan ifølge BBC.

- Jeg er ikke en hooligan. Jeg prøvde å bare vise min støtte til Save Liverpool-aksjonen. Min unge datter og min kone ble stive av redsel.

- Han skar opp banneret mitt med en Stanley-kniv og fortalte meg at de ville holde et øye med meg. De noterte ned billettnummeret også. Jeg følte meg som en kriminell.

Alan Cooper fra Save Liverpool bekrefter at FSF undersøker saken.
- Vi ønsker en forklaring fra FIFA hvorfor denne mannen som var sammen med kone og barn ble beskyldt for å være hooligan og ble behandlet så dårlig.

- Vi forstår at de tok ned banneret, men jeg ville like å vite hvorfor de ødela det foran ham. Det fornuftige ville vært å beholde banneret frem til kampen var slutt og så gi det tilbake til ham.

Cooper koordinerer aksjonen Save Liverpool i Sør-Afrika.
- Vi ønsker å lære folk hva som skjer med klubben. Vanligvis tenker vi på hvilke spillere manageren vår skal kjøpe. Det er langt unna tankene våre. Vi har ikke engang en manager. Klubben sliter med gjeled og vi er bekymret for fremtiden.