Voronin har signert for Dynamo Moskva

Andriy Voronins overgang til Dynamo Moskva kan anses som gjennomført. Den russiske klubben opplyser at spilleren har signert en treårskontrakt. Han ser frem til en ny utfordring.

Andriy Voronin har nå signert for Dynamo Moskva. Det melder den russiske klubben på sin nettside.
- Andriy Voronins overgang kan anses som gjennomført. Klubbene har inngått en avtale og spilleren har signert en kontrakt på tre år. Vi er glade for at en slik god spiller valgte Dynamo. Vi håper han kan hjelpe til å løse lagets problemer, uttaler Dynamo Moskvas sportsdirektør Konstantin Sarsania til klubbens nettside.

Umiddelbart etter avtaleinngåelsen ble Andriy Voronin intervjuet av Dynamos offisielle nettside.
- Jeg hadde muligheter til å fortsette karrieren både i Tyskland og Russland, men jeg valgte til slutt Dynamo, forteller Voronin.

- Jeg ble begeistret for den profesjonelle opptredenen til lederne i Moskva-klubben under forhandlingene, og jeg likte samtalene med hovedtrener Andrei Kobelev. Våre synspunkter var sammenfallende. Dynamo har satt seg høye mål, noe som tiltaler meg. Jeg tror den russiske ligaen holder et veldig bra nivå.

Ukraineren fikk spørsmål om hvordan det blir å spille på de eldre stadionanleggene i Russland.
- Selvfølgelig litt uvanlig, spesielt i begynnelsen. Jeg spilte de seneste 15 årene i Tyskland og England foran fulle tribuner med utrolig atmosfære. Jeg får se hva jeg får oppleve nå. Jeg håper overgangen blir smertefri. Jeg har snakket med mange venner, og ligaen i Russland skal ikke være dårlig.

Nettstedet lurer på hvilke spillere som kom med anbefalinger.
- Jeg snakket med Rebrov, Gusin, Tymosjtsjuk og Bilyaletdinov. Ingen av dem frarådet meg fra å flytte til Russland.

Spissen ser frem til en ny utfordring.
- Jeg har aldri hatt problemer med motivasjonen. I dette tilfelle bekymrer jeg meg ikke. I stedet vil en ny utfordring bare fremtvinge det maksimale.

Voronin nøt stor suksess i Tyskland, men det i England ble langt vanskeligere.
- Jeg vil si det, men jeg angrer ikke. Ja, i Tyskland var det gode tider, mens det var irriterende stunder i Liverpool. Ingen vet imidlertid hva som ville ha blitt min skjebne hvis jeg hadde bestemt noe annet. Jeg har varme minner fra alle klubbene, og jeg vil opprettholde gode relasjoner med både spillerne og lederne.

For første gang kommer han til en klubb der alle snakker russisk.
- Ja, det er et positivt moment. Riktignok spiller jeg for det ukrainske landslaget. Der kommuniserer alle på russisk. Men i klubbsammenheng vil dette være første gang. I Tyskland opplevde jeg ingen problemer med språket. Jeg snakket utmerket tysk. I England, der det i utgangspunktet var vanskeligere, hadde jeg før avreise gode vennskapsforbindelser med alle guttene. Vokabularet som trengtes var ikke så stort. Men på russisk vil det selvfølgelig bli enklere å forklare seg enn på engelsk.

Andriy Voronin forteller videre at han nå skal fullføre alle papirene i England og finne et bosted i Moskva. Han håper å spille for Dynamo Moskva for første gang i en privatkamp 17. eller 20. januar.

Voronin kom fra Bayer Leverkusen på free transfer 2007, men har aldri klart å etablere seg på førstelaget til Liverpool. Totalt spilte han 21 kamper fra start og 19 som innbytter for Liverpool. Han nettet seks scoringer for Anfield-klubben. Forrige sesong var han utlånt til Hertha Berlin.

Liverpool FC opplyste i går at Dynamo Moskva betaler 2 millioner euro (£1,8M) for 30-åringen.