Vrien og målfattig bortekamp

Liverpool vant aldri en ligakamp mot Birmingham under Rafa, og spesielt hjemme på St. Andrews er godt forsvarsspill en nøkkel til suksess også mot de beste lagene. Hleb likevel klar?

Etter å ha tapt begge kampene i sin første sesong som manager i Liverpool, i 2004-05, ble det seks uavgjorte i ligaoppgjørene mot Birmingham for Rafael Benitez. Det skal legges til at i to cupkamper ble det 7-0 seier i FA-Cupen og 1-0 gevinst i Ligacupen.

Forrige sesong spilte lagene 2-2 på Anfield, da Steven Gerrard utlignet etter et kontroversielt straffespark som følge av at David N’Gog kastet seg i feltet. Gerrard har for øvrig scoret seks ligamål på ni kamper mot Birmingham, og ga de røde ledelsen da det ble 1-1 borte.

Det er imidlertid ikke bare Liverpool som sliter på St. Andrews. Birmingham er ubeseiret i 16 hjemmekamper i Premier League, og det inkluderer uavgjorte kamper mot Manchester City, Chelsea, Manchester United, Tottenham, Everton, Arsenal og altså Liverpool.

Forrige sesong scoret de bare 19 mål på 19 hjemmekamper i PL, men 13 innslupne ble forbedret bare av Manchester United og Tottenham.

Den bakre fireren til Birmingham, Stephen Carr, Scott Dann, Roger Johnson og Liam Ridewell, har totalt bare vært ute i fem kamper siden i begynnelsen av oktober i fjor.

Ifølge Birminghams hjemmeside vil Alexander Hleb ha en sen test i håp om at hviterusseren likevel kan bli spilleklar til møtet med Liverpool på søndag ettermiddag.

En annen nyinnkjøpt, den tsjekkiske forsvaren Martin Jiranek, vil trolig være på benken, mens chileneren Jean Beausejour foreløpig ikke har fått innvilget sin arbeidstillatelse.

Kevin Phillips og Stuart Parnaby er uaktuelle med skader.

Birminghams startoppstilling i forrige kamp (2-2 borte mot Bolton): Foster; Carr, Dann, Johnson, Ridgewell; Larsson, Ferguson, Gardner, Bowyer, McFadden; Jerome.

Kilde: liverpoolfc.tv