Young fryktet benken

Aston Villa-back Luke Young takket nei da Roy Hodgson ønsket å hente ham til Anfield i sommer. Nå avslører forsvarsspilleren at grunnen til det negative svaret var at han fryktet å bli sittende på reservebenken.

Aston Villa aksepterte et bud på £2.5M fra Liverpool på Young i sommer. Nå snakker spilleren selv ut om hvorfor han takket nei til å spille for Anfield-klubben.

- Det var selvsagt en vanskelig avgjørelse å ta på det tidspunkt. Jeg veide opp argumentene både for og i mot, men til syvende og sist konkluderte jeg med at jeg hadde større sjanse til å komme med på førstelaget i Villa enn i Liverpool, sier 31-åringen til Birmingham-avisen Express & Star.

- På dette stadiet i karrieren ønsket jeg egentlig ikke å flytte på meg, og spille for en klubb der jeg ville bli betraktet som back-up på kampdagene.

- Jeg visste i grunnen at med Glen Johnson i Liverpool, Englands førstevalg på høyrebacken, så ville jeg sitte på benken i Premier League og kanskje spille i Europa League. Jeg var aldri overbevist om at jeg ville få en reell sjanse i Liverpool.

- Fotball dreier seg mye om meninger. Folk tar som regel ikke din personlige situasjon i betraktning, og skjønner ikke hvorfor du bestemmer deg for visse ting.

- Liverpool har ikke fått noen god sesongstart, men de vil komme etterhvert. Jeg hadde bare en følelse av at jeg ville være en back-up for venstre- eller høyrebacken på Anfield. Det var derfor bestemte jeg meg for å bli i Villa.