- Alltid vanskelig å møte Arsenal

Arsenal har flere spillere ute med suspensjoner og skader foran lørdagens kamp mot Liverpool, men Kenny Dalglish vil ikke være med på at dette er noe ideelt tidspunkt å møte The Gunners på.

Arsenal solgte Cesc Fabregas til Barcelona denne uken, og fremtiden til Samir Nasri synes uklar. I tillegg er både Alex Song og Gervinho suspendert etter tumultene mot Newcastle sist helg.

- Jeg aner ikke hvordan de kommer til å reagere på dette. Det er opp til oss å vite hvordan vi selv vil reagere. Vi kan kontrollere hva vi selv gjør, og vi kan konkurrere med dem. Og det akter vi å gjøre, uttalte manager Dalglish under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Kanskje fortjener vi en seier på Emirates snart? Arsenal har vært de fleste fotballfans sitt lag nummer to, fordi de har vært veldig underholdende å se spille. Dessverre for dem har de ikke vunnet noe på seks år, så det er noe de ønsker å få gjort noe med. De hadde en fantastisk mulighet til å vinne Carling Cup i fjor, men den dagen var Birmingham bedre og vant.

- Det blir ikke enklere for oss selv om de har mistet Fabregas. Nasri spiller kanskje ikke, og de har et par suspensjoner. Men det blir likevel en vanskelig kamp for oss. De vil fortsatt være et lag jeg har den største respekt for. Så vi går til kampen med den samme følelsen vi hadde i fjor, vel vitende om at det blir en veldig vanskelig kamp. Men forhåpentligvis gjør vi det minst like vanskelig for dem som de gjør det for oss.

Det ble en dramatisk kamp da lagene møttes i London i april.
Kampen så ut til å ende målløst , før Robin van Persie satte inn et straffespark åtte minutter på overtid for Arsenal. Dirk Kuyt sikret så gjestene ett poeng med et straffespark i det 102.minutt!

- Dommeren la vel egentlig til litt for lite, om man finstuderer det. Men for oss var det et godt resultat. Vi hadde unge Flanno på høyrebacken, og Fabio Aurelio måtte ut etter rundt 15 minutters spill med en skade. Jack Robinson kom inn, og i en alder av 17 år gjorde han det fantastisk bra mot landslagsspilleren Theo Walcott. Vi kjempet hardt gjennom hele kampen, og jeg synes vi fortjente poenget vi fikk.

Begge lag måtte nøye seg med uavgjort i ligaåpningen, Liverpool mot Sunderland og Arsenal mot Newcastle. Daglish innrømmer at det var en skuffelse å bare ta ett poeng mot Sunderland hjemme på Anfield.

- Vi var skuffet over vår prestasjon i annen omgang. Vi kan spille bedre enn som så. Med litt hell kunne vi ha ledet med både to og tre mål etter første omgang. Det var mye positivt vi kunne ta med oss fra kampen. Det var en vanskelig kamp for våre tre nye spillere. Jose kom så sent som dagen før. Og så hadde vi Luis tilbake etter bare en ukes trening, og Lucas med bare ti dager med trening bak seg. Når man tar i betraktning disse fem spillere, så må vi alt i alt si at vi ikke gjorde det så dårlig. Det er mye forlangt at folk skal debutere på Anfield etter bare 24 timer, slik som Jose gjorde.

- Jordan spilte mot moderklubben sin, og det må ha vært følelsesladede debuter også for Charlie og Stewart. En stor begivenhet for alle tre. Dette er relativt unge spillere, så når jeg ser tilbake og reflekterer, synes jeg vi gjorde det bedre enn jeg trodde umiddelbart etter kampslutt.

- Det handler ikke om at vi gikk trøtte. De nye spillerne måtte håndtere følelsene og størrelsen på oppgaven som lå foran dem, så på mange måter var det kanskje forståelig at vi ikke var så gode etter pause som i vi var i første omgang. Det er ingen problemer med deres fysiske form. Det er bare å løpe mot dem, så får dere se hvordan det går!

- Jose viste at han er en god spiller. Han har erfaring fra Premier League, og har funnet seg godt til rette i England, noe som er til hjelp. Det var en posisjon vi måtte styrke. Unge Jack Robinson har fantastisk potensial, men vi må være ansvarlige med ham. Han er 17 år gammel, og vi kan ikke kaste han inn på laget og forvente at han skal spille hele sesongen. Dette ville ha vært galt. Men han kommer ikke til å være langt unna startoppstillingen.

- Det er alltid til hjelp når du kjenner miljøet du er i, og for oss var det en viktig faktor når vi søkte etter en back. Vi var på utkikk etter noen som kjente Premier League. Jose gjør utvilsomt det. Han har vært i England i fire år, og snakker språket bra – bedre enn meg. Og fotballen han spiller er bedre enn min også! Så vi er godt fornøyd med kjøpet av Jose.

På spørsmål om det vil bli flere kjøp i sommer svarte Dalglish som han pleier:

- Jeg vet ikke, på samme måte som jeg ikke vet om dette er ditt siste spørsmål! Ærlig talt, så kan jeg ikke svare på det. Det er litt som når jeg i fjor ble spurt om når jeg skulle signere kontrakten. Frem til transfervinduet stenger er det ærligste svaret jeg kan gi, at jeg ikke vet.