- Bellamy viste stor selvbeherskelse

Kenny Dalglish likte ikke at Craig Bellamy fikk gult kort mot Fulham. I en situasjon der Clint Dempsey burde ha blitt utvist, viste Bellamy stor selvbeherskelse, men waliseren ble belønnet med gult kort akkurat som amerikaneren.

- Så dere Dempsey? Bellamys oppførsel og disiplin var strålende der. Han får gult kort, men tok ballen. Det var ikke noe frispark. For meg var dette et fantastisk eksempel på hvordan man opptrer disiplinert, men belønningen var et gult kort, uttalte en hoderystende Dalglish på sin pressekonferanse i går, etter å ha vist situasjonen der Dempsey går og stanger på Bellamy etter en takling.

- Bellamy var utrolig disiplinert, men vi måtte likevel ta av ham banen mot slutten på grunn av det feilaktige gule kortet han fikk. Vi kunne ha risikert å avslutte kampen med ni mann, fortsatte Dalglish.

Liverpool-manageren trakk også frem andre eksempler på det han mente var inkonsekvent dømming i Fulham-kampen. Blant annet et feilaktig idømt frispark som John Arne Riise fikk like utenfor 16-meteren mot slutten av kampen etter en ren takling av nettopp Bellamy. Det var dette frisparket som førte til at Dalglish tok Bellamy av banen.

- Dommeren dømmer frispark på dette, men når de knuser Luis Suarez er det ikke frispark?

Dalglish viste bilder av to situasjoner der Brede Hangeland legger ned Suarez. Den ene gangen sparker Hangeland ned Suarez på kynisk vis midt på banen. Den andre gangen stopper nordmannen Liverpool-spissen på ureglementert vis inne i straffefeltet. Dommer Kevin Friend unnlot å blåse i begge situasjonene.

- Hangeland er ikke en gang interessert i ballen. Jeg har vist dere to klipp, og det er mange flere slike.

Dalglish mente også at Philippe Senderos burde ha vært utvist. Først felte han Charlie Adam på vei gjennom og ble belønnet kun med gult kort, for deretter å dra ned Andy Carroll med vilje i en kontring uten at dommeren tok affære i det hele tatt.

- For meg handler dette om bevisst sabotasje av spillet. Dersom dommerne hadde vært klarere og mer konsekvente i sin tolkning av regelverket ville det ha vært bedre for alle. Dersom jeg som bakerste mann får en spiss mot meg i stor fart, vil jeg automatisk forsøke å stoppe ham med alle midler. Det første jeg tenker på er at jeg må hindre ham i å score. Dersom du har spilt fotball, uansett nivå, er dette det første en forsvarer tenker på. Dersom du da tar mannen og ikke ballen, har du nektet en spiller en opplagt målsjanse. Ballen var i beina på Charlie Adam da han ble tatt, og han var klar til å avfyre et skudd mot mål.