- CL-plass må være minste målsetting

Dirk Kuyt mener en plass blant topp fire må være minste målsetting kommende sesong. Han synes de røde er i ferd med å få dobbel dekning av spillere i hver posisjon igjen. I fjor sommer var det stor usikkerhet rundt eierskapet.

Liverpool slet voldsomt under Roy Hodgson i første halvdel av forrige sesong, men Dirk Kuyt mener Liverpools oppsving under Kenny Dalglish rettferdiggjør at han ble værende i klubben. Nederlenderen var nær ved å slutte seg til Rafael Benitez i Inter fjor sommer. Denen sesongen bør en Champions League-plass være minste målsetting.
- Jeg ønsket å bli værende i Liverpool, men jeg ønsker også å kjempe om trofeer, sier Dirk Kuyt til Liverpool Daily Post  i Malaysia.

- Du ønsker å se klubben bevege seg fremover, og det er akkurat det som skjedde etter første halvdel av sesongen.

- Det å komme fra en lavere plassering til å ende opp på 6.plass var veldig lovende. Det var viktig å ha den følelsen at alle i klubben kjempet veldig, veldig hardt for å komme tilbake der klubben tilhører.

- Men selv 6.plass var vi ikke fornøyd med. Vi må i det minste være med å kjempe om Champions League-fotball. Mesteparten av spillerne har spilt i den turneringen, og vi ønsker å komme tilbake dit.

- Jeg tror det må være målsettingen vår. Det blir vanskelig. Vi har ikke bare klubber som Manchester United og Chelsea, men vi har også Manchester City og Tottenham.

- Det vil bli en tøff utfordring, men i det minste må vi ha Champions League-fotball som målsetting.

I fjor ble pre-season forstyrret av VM, og  Kuyt er glad for at han har fått hvile ut skikkelig i sommer.
- Det var en veldig god pause, veldig godt å være sammen med venner og familie og bare hente seg inn skikkelig. Jeg føler meg uthvilt og jeg hadde et par gode treningsøkter på Melwood før jeg kom til Asia. Jeg er spent på sesongen.

- Starten på sesongoppkjøringen i fjor var veldig merkelig for oss alle. Vi visste ikke hvor klubben var på vei under eierne (Hicks og Gillett). Etter at de forvant, har det blitt mange forandringer.

- Alt ser meget positivt ut nå. Det er både det jeg og spillerne ønsker, at vi tar oss fremover. Vi ønsker å kjempe mot de beste, og jeg synes vi er på vei til det.

- Da jeg kom til Liverpool FC for nesten fem år siden, hadde vi to gode spillere i samme posisjon, Jeg har en følelse av at vi er på vei tilbake dit.

- I en klubb som Liverpool må du ha dobbel dekning i hver posisjon. Det ser ut som vi mer eller mindre har minst to spillere i hver posisjon igjen.

- Det er mer rivalisering, det er mer konkurranse, men det gjør deg bedre og får det beste ut av deg. Jeg er klar til å kjempe mot de andre spillerne, men vi må også stå sammen og få et godt lag til å utfordre de beste.

Liverpool er i ferd med å hente Stewart Downing fra Aston Villa.
- Hvis han kommer, og alt er ok med legetesten, vil han være en flott signering for Liverpool. Han gjorde det meget bra for Aston Villa forrige sesong. Jeg synes han var deres beste spiller. Jeg hadde kjennskap til ham allerede da han spilte for Middlesbrough. Han er en meget god kantspiller og en spiller som kan være til stor hjelp for oss.