- Craig har de kvalitetene vi trenger

Damien Comolli er fornøyd med at Liverpool sikret seg Craig Bellamy på gratisovergang fra Manchester City like før transfervinduet stengte.

- Vi trengte en ny angrepsspiller etter at David N'Gog gikk til Bolton. Craig er en kar vi har hatt i kikkerten lenge. Han er ingen ny oppdagelse. Vi vet han er en kvalitetsspiller. Det var egentlig bare et spørsmål om timing. Så snart vi kom til enighet med Bolton om en overgangssum for N'Gog snakket vi med Craig umiddelbart, fordi vi visste han hadde en overenskomst med Manchester City om at han kunne få forlate klubben. For meg og Kenny var dette en opplagt overgang. Vi hadde en lang samtale med Craig i går morges, og vi organiserte det slik at han kunne komme hit, forteller Comolli til Liverpoolfc.tv.

- Det var ikke enkelt å få til det. Det er ganske merkelig at FIFA har lagt landskamper til samme uken som transfervinduet stenger, og alle landslagsspillerne har sluttet seg til sine respektive tropper. Raul var på Kypros og Craig var på Celtic Manor, så det var ikke lett. Jeg ønsker å takke Gary Speed og det walisiske fotballforbundet, som lot Craig reise. De lot ham reise tidlig på ettermiddagen, slik at vi var sikre på at avtalen kunne bli fullført i tide. De var behjelpelige, og vi er takknemlige for det, legger han til.

- Jeg tror alle er klar over hvilken god spiller Craig er. Han har fart, er en god avslutter, og han jobber hardt. Løpene han går på er førsteklasses. Arbeidskapasiteten hans er virkelig god, og vi liker det faktum at han er så anvendelig. Han kan spille ute på kanten, på topp, eller bak en ensom spiss, så han er ideell å ha i troppen vi har bygd denne sommeren.

- Fart er en egenskap vi har prøvd å supplere troppen med i sommer. Jose Enrique, Jordan og Stewart er alle veldig raske, og det er noe vi har lagt vekt på fordi vi følte vi manglet litt fart i fjor. Det faktum at vi nå har fått en ny veldig rask spiller er interessant. Men det handler ikke bare om det. Craig har en god fotballhjerne også. Han er god til å beregne løpene sine bak forsvarerne, så han er eksakt hva vi trengte og hva vi var på utkikk etter.

- I tillegg har han masse erfaring fra Premier League og Champions League. Han har også spilt for klubben tidligere, så han vet hva han kan forvente. Han passer oss perfekt.

- Vi er veldig opprømte. Ser du på Craig, Luis og Dirk, så kan de alle spille i flere posisjoner, og det gir Kenny masse fleksibilitet når det gjelder hvordan han ønsker å spille, og hvilke spillere han vil benytte sammen. Det gir oss mange muligheter. På midtbanen har vi Charlie og Jordan. Vi visste at også de var anvendelige, og ville gi oss mange muligheter. Det samme gjelder nå på topp.

- Vi er veldig, veldig godt fornøyd med dette transfervinduet. I mai vil vi imidlertid få svaret på hvor godt vi gjorde det. Vi visste vi hadde en stor tropp, og at vi måtte kvitte oss med noen spillere. Noen spillere ønsket mer spilletid, og i flere uker har vi hatt førstelagsspillere som har trent med reservelaget fordi troppen har vært så stor her på Melwood. Vi har redusert antallet dramatisk nå, og føler at vi samtidig har tilført troppen kvalitet. Jeg snakket akkurat med Kenny, og han er henrykt.