- Den beste keeperen i engelsk fotball

Keepertrener John Achterberg mener at Liverpool FC i Pepe Reina har den beste keeperen i engelsk fotball.

Nederlenderen mener det er Reinas distribusjon av ballen som først og fremst setter ham i en klasse for seg selv blant målvaktene.

- Han er blant de beste. Han er spesielt bra til å lese spillet. Noen ganger reagerer han før en pasning er slått. Han vet hva som vil skje 3-4 sekunder før andre keepere skjønner tilsvarende. Og på kontringer, når vi vinner tilbake ballen etter frispark og cornere, er han veldig god til å sette i gang spillet med sin presise distribusjon. Han slår presise pasninger i 90% av tilfellene, skryter Achterberg overfor Liverpoolfc.tv.

- Han spiller ikke for Barcelona eller Real Madrid, men han har kvalitetene som kreves for å spille for slike klubber. Det faktum at Pepe alltid er med i Spanias landslagstropp sier litt om hvor høyt de verdsetter ham.

- Jeg håper han får spille mot England på lørdag. Landslagssjefen deres vil ta den avgjørelsen. Vanligvis forsøker man å la alle spille i privatlandskamper, så jeg håper Pepe får starte.

Achterberg har ansvaret for treningsopplegget for alle keepere helt fra U9 og opp på seniornivå, men en av hovedoppgavene hans er å forberede Reina til kamper, og å gi tilbakemeldinger på spanjolens prestasjoner.

- Jeg studerer kampene hans, og ser etter små detaljer som kanskje kunne ha vært forbedret. Jeg snakker med Pepe, og forsøker å lage treningsøkter som vil forbedre disse sidene ved spillet hans. Selv om han er rutinert, er han veldig grei. Han er svært profesjonell, og skjønner at han hele tiden kan forbedre seg.

Reina holdt nullen for 150.gang for Liverpool i siste kamp mot Swansea. Han fomlet imidlertid litt i en situasjon, noe som ble tema etterpå.

- Pepe reagerer fint på slike ting. Han lar ikke slikt påvirke seg. Han kommer seg videre, og er klar for neste ball som kommer. Dersom du lar slikt påvirke deg vil du ha et problem resten av kampen, da det vil påvirke laget og deres prestasjon.

- Du må kunne håndtere presset. Du må være psykisk sterk som keeper. Du kan få sterk kritikk dersom du gjør en feil, både fra pressen, supporterne, lagkamerater og stab. Du må heve deg over slikt, og fortsette å gjøre jobben din. Jeg har ikke sett mange målvakter som gjør færre feil enn Pepe.