- Den største kampen for sesongen

Jamie Carragher mener møtet med Everton på Goodison Park er den største kampen i løpet av sesongen. Han kommer til å spille sitt 27. Merseyside-derby i dag, og vil stå likt med Ray Clemence i antall ligakamper (470) for de røde.

Jamie Carragher spilte sitt første Merseyside-derby på førstelagsnivå i 1998, men for spilleren med 675 kamper for Liverpool er det like spesielt fremdeles.
- Du føler deg alltid dårlig foran et derby. Jeg har kanskje spilt i mange av dem, men jeg får fortsatt den følelsen. Du kan føle det i magen, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- Det er en kamp du er livredd for å tape, men samtidig er det en jeg ser frem til. Det er mer spennende enn noe annet. Du ønsker å spille i store kamper som dette. Du vet hva det betyr for alle. Forskjellen mellom å vinne og tape er så stor. Å vinne derbyet er alltid et stort løft.

Everton-kampen er fortsatt det viktigste oppgjøret for Carragher.
- Da jeg var gutt, var jeg blå. Det spiller ingen rolle hvilken side du står på, dette er det store oppgjøret. Noen sier Manchester United-kampen, men for meg som lokal gutt er det å spille mot Everton den største kampen for sesongen. Å møte dem på bortebane er den største kampen av dem alle.

- Å møte rivalene på deres egen bane pakket med tilskuere som støtter dem, alle ingrediensene er der. Alt er mot deg, og det gjør det spesielt når du kommer ut som vinner. Ingenting slår følelsen av å vinne på Goodison.

Etter Everton-kampen i dag er det spilleopphold i to uker grunent landskamper.
- Det vil bli to lange uker dersom derbyet ikke går vår vei, spesielt for spillere som meg som ikke spiller landslagsfotball lenger.

- Begge lag vil være desperate for å få et resultat for pausen. Det er meget viktig å være høyt oppe når du tar fatt på kampen. Hvis du vinner et derby, kan du normalt sett ikke nyte det fordi du har en ny kamp noen dager senere. Da må du fokusere på den.

- Men denne gang er det et langt opphold før neste kamp. Det betyr at dersom det går bra, kan du nyte det lenger enn normalt. Men ved tap vil følelsen av tap være der en stund. Det vil gjøre det enda verre for den som taper.