- Dette er et stort steg frem

Fernando Torres tror at han kan få oppfylt ambisjonen om å vinne Champions League etter å ha fullført overgangen fra Liverpool til Chelsea.

Fernando Torres ble Chelsea-spiller kort tid før overgangsfristen gikk ut ved midnatt. Chelsea betaler £50M for spillerens tjenester, og det er transferrekord for en overgang mellom britiske klubber.

Torres leverte inn sin transfersøknad på fredag, men overgangen ble altså ikke klar før sent i går. 26-åringen synes det var vanskelig å forlate Liverpool, men tror han har tatt en riktig avgjørelse.
- Det har vært to, tre, fire veldig, veldig harde dager for meg, spesielt av alt at jeg har forlatt Liverpool, men jeg kan si at jeg er Chelsea-spiller, uttalte Fernando Torres til Chelsea TV like etter at overgangen var blitt bekreftet.

- Jeg er meget glad. Jeg er sikker på at jeg tar et av de største stegene fremover i min karriere når jeg går til en klubb som Chelsea.

- Jeg ønsker bare å være på det nivået jeg forutsetter å være på. Det er en flott klubb med flott ansvar. Jeg er klar for utfordringen.

Spissen er nå henrykt over å være klar for London-klubben og være med å kjempe om Champions League-trofeet denne sesongen.
- Det er slike lag jeg liker å spille mot. Det er slike lag jeg ønsker å spille for.

- Det er alltid veldig vanskelig å spille mot Chelsea – et av de største lagene i Europa – som alltid kjemper om alle trofeer.

- Dette er målet for enhver fotballspiller – å spille for en av toppklubbene i verden, og det kan jeg nå. Jeg må være veldig, veldig glad, noe jeg er.

- Det er drømmen min å vinne Champions League, og jeg er sikker på at jeg kan klare det ved å spille for Chelsea. Jeg tror alle lagkameratene mine deler den drømmen med meg, og forhåpentligvis kan vi klare det.

Samtaler om en overgang hadde visst pågått i nesten to uker. Torres har sikret seg en 5,5-årskontrakt med £175000 i ukelønn.
- Jeg er så glad og så stolt over endelig å være her etter tolv dager med samtaler. Til syvende og sist kan jeg si at jeg er Chelsea-spiller. Jeg er veldig, veldig glad.

Torres er ikke spilleberettiget til kveldens kamp mot Sunderland. Avtalen ble nemlig signert senere enn klokken 18.00 norsk tid, men spissen kan få sin Chelsea-debut når Liverpool gjester Stamford Bridge søndag.