- Du må trives for å lykkes

Førstelagstrener Kevin Keen ser likheter med det mesterlaget i helrødt som han spilte i mot, og filosofien til hans klubb West Ham, i sitt daglige virke på Melwood.

- Vi er ikke der vi virkelig ønsker å være, men vi er på rett spor, sier Keen i et intervju med LFC Weekly gjort før helgens kamp mot Tottenham. – Hva jeg liker mest er den innstillingen og den profesjonaliteten som er her. Det er av en annerledes standard enn hva jeg har vært vant til tidligere. Det er en vilje til å vinne som har kommet med Kenny.

- De store lagene til Liverpool var fulle av vinnertyper, slike som Tommy Smith som var ekstra sterke mentalt, fortsetter den nyeste i Liverpools trenerstab. Kevin Keen har en karriere som spiller med over 500 ligakamper, hvor han var mest kjent for sitt spill i West Ham i årene 1983-93.

- Jamie Carragher er en som setter standarden overfor unge spillere. Daniel Agger er en annen. Når unggutter ser den entusiasmen som en type som Carra viser, og hvor ivrig han er etter fortsatt å lære, da skjønner de at det fortsatt er en lang vei å gå.

- Det første jeg lærte i West Ham var at man fremfor noe skulle trives med å spille fotball. Det er en regel som kan gjelde for livet generelt, da du ikke vil oppnå noe dersom du ikke liker hva du holder på med. West Ham ønsker også å spille en fotball som er underholdende for folk, hvor spillerne trives med å spille og trenere trives med å sette opp øvelser som involverer “pass and move”. Det er en av årsakene til at jeg ble tiltrukket av Liverpool, da læresetningene hos dem er de samme.

- Jeg har funnet ut at i fotball kan du noen ganger sette deg mål, men ganske snart blir de målene flyttet på, sier Keen etter bl.a. å ha jobbet i junioravdelingen til West Ham men også har hatt tre perioder som midlertidig manager. - Da jeg kom tilbake til West Ham var mitt mål å bli sjef for ungdomsakademiet, da jeg ønsket å utvikle unge spillere til å bli bedre. Etter å ha gjort det i tre år ble jeg spurt av Alan Pardew om jeg ønsket å arbeide med førstelaget, og mine prioriteringer forandret seg igjen.

- På spørsmål om jeg kunne ønske å bli manager en dag så vil svaret være ja, men for øyeblikket  kunne jeg ikke ha det bedre med hva jeg gjør nå så hvorfor drive å tenke på det?

- I hovedsak vil jeg si at fotballen ikke forandrer seg så mye. Du kan si at ting har utviklet seg fra det Bill Shankly og Bob Paisley gjorde i 60- og 70-årene, men treningsøvelsene er fortsatt ganske ukompliserte. Det var også hva Kenny fortalte meg da jeg kom hit. “Vær deg selv og gjør ditt beste”, var hva Kenny Dalglish fortalte meg. “Han har gitt meg stor støtte.”