- Et privilegium å spille for LFC

Xabi Alonso sier at det var vanskelig å forlate Anfield. Han trives nå i Real Madrid i søken etter å vinne et ligamesterskap, men vil ikke utelukke at han en gang i fremtiden kan komme tilbake til Merseyside.

- Det var vanskelig for meg å forlate Liverpool da klubben har vært og vilalltid bety noe spesielt for meg, sier Xabi til LFC TV. – Det var virkeligvanskelig å fortelle fansen om min avgjørelse om å reise, men noen ganger må dufølge dine følelser og det var hva jeg følte på det tidspunktet.

- Jeg savner mange ting. Jeg savner mine tidligere lagkamerater, jeg savneratmosfæren på Melwood, og de spesielle kveldene jeg fikk oppleve på Anfield varutrolige. Det er vanskelig å sammenligne det med noe annet i verden.

- Jeg ble kjent med legender som Kenny, Hansen, Souness, Fowler, Stevie ogCarra. Sami Hyypiä også, for meg var han et stort forbilde og en jeg lærte myeav.

- Stevie og Carra er veldig gode venner. Jeg hadde alltid respekt for Liverpoolfør jeg skrev under da jeg hadde hørt alle historiene og den tradisjonenklubben hadde, men når du selv blir involvert og får oppleve lidenskapen frafansen og hva som er viktig i fotball, da vil du elske Liverpool.

- Jeg ble litt kjent med Kenny. King Kenny er den største legenden og det varperfekt at han ble manager. Du kunne se at det var problemer og selvtillitenvar lav ved starten av siste sesong, men ting forandret seg og klubben har kunnetslå seg til ro med nytt eierskap. Troen er tilbake med Kenny og jeg ser framtil neste sesong.

- Jeg er inne i en ny etappe av min profesjonelle karriere og trives så langt.Vi kjemper om store titler, mot et stort lag som Barcelona. Det gjør det til enstor utfordring. Jeg ønsker å vinne La Liga, da jeg ikke har vunnet ligagullverken her eller i Liverpool. Det er hva jeg savner i samlingen.

- Jeg trives her. Det er en stor klubb, vi har en stor manager og et godt lag.Vi er ikke helt fornøyd med å bare vinne den nasjonale cupen, men føler likevelat vi har blitt bedre og det er forhåpninger foran neste sesong.

- Hvorfor ikke? Xabi halvveis spør og halvveis svarer på spørsmålet om han kanse for at han en dag vender tilbake til Liverpool. – Jeg har fortsatt min rødelidenskap og hvis forutsetningene er der hvorfor ikke? For øyeblikket vet jegikke hva som vil skje, men det kan være en mulighet. Du kan aldri si aldri,avslutter 29-åringen.