- Fremtiden er lys

Akademisjef Frank McParland tror på en lys fremtid for Liverpools aldersbestemte spillere, og hyller spanjolene Pep Segura og Rodolfo Borrell for å ha revolusjonert treningsarbeidet ved akademiet.

- Jeg kom tilbake til klubben i april 2009 for å gjøre en undersøkelse, og Rafael Benitez spurte om jeg kunne se på akademiet og komme med noen anbefalinger. Jeg ble i klubben for å utføre prosjektet, og det er fortsatt en prosess som pågår. Det var Rafa som fikk satt i gang prosjektet, og det siste året har vi ført det videre, forteller McParland til Liverpool Echo.

- Trenerfilosofien er fullstendig forandret. Pep og Rodolfo har jobbet veldig hardt for å få gjennomslag for den spanske filosofien. Barcelonas filosofi. Begge var involvert i å avle frem store deler av det som i dag er Barcelonas førstelag.

- Som teknisk sjef er det Pep som lærer opp trenerne, og forteller dem hvordan han vil at barna skal jobbe. Det har fungert veldig bra. Vi benytter nå en 4-2-3-1-formasjon, og vi holder på ballen. Vi spiller på samme måte på alle nivåer i klubben. Vi bygger en filosofi som gjennomsyrer alle lag ved akademiet og helt opp til reservelagsnivå. Både U16 og U18 gjør det nå veldig bra.

McParland mener også at Kenny Dalglish har hatt stor innflytelse på det som nå skjer ved akademiet.

- Kenny har hatt en stor påvirkingskraft. Han støtter oss veldig i arbeidet vi gjør, og kjenner godt til de unge spillerne. Han kjenner hver eneste spiller som er involvert med reservelaget, U18-laget og U16-laget ved navn, og han kjenner også til en rekke av spillerne som er enda yngre. Han er innom akademiet minst en gang i uken. Dersom førstelaget har en dag fri er han innom her og ser på treningene, og ofte vil han ta del i de også. Med tanke på alt han har oppnådd innen fotballen, er det utrolig inspirerende for de unge guttene.

McParland vet han er full støtte hos Dalglish og Damien Comolli.

- Tidligere var det uenigheter mellom Melwood og akademiet. Det var grunnen til at Rafael Benitez ba om at jeg kom tilbake. Han ivret veldig etter at akademiet skulle bli en ressurs som kunne hjelpe førstelaget. Det er godt å vite at jeg har støtte hos manageren som jeg har jobbet sammen med i to år. Jeg har også styrets støtte mer enn noen gang, fordi Damien har kommet inn og er veldig opptatt av juniorene. Han er veldig opptatt av å hente inn spillere på riktig alder, og gjøre dem til Liverpool-spillere. Damien har ikke bare støttet oss, han har gitt oss ideer i tillegg. Han har kommet med flere gode forslag.

- Damien, manageren og jeg snakker sammen hele tiden. Til sammen har vi mye erfaring, og det er en veldig fin blanding. Jeg har det overordnede ansvaret for akademiet og reservelaget, og vi har en veldig god link til førstelaget. Dermed får alle de samme beskjedene. Sammen med det fysiske- og medisinske støtteapparatet fremstår vi nå som en klubb der alle står sammen. Samarbeidet mellom akademiet og Melwood er godt.

Liverpool har nå 31 ungdomslandslagsspillere i sine rekker. Det er McParland stolt over.

- Fra U21-nivå og nedover har vi 17 engelske landslagsspillere, og det faktum at guttene blir tatt ut på landslaget bekrefter at vi gjør en god jobb. Fire av dem, Raheem Sterling, Adam Morgan, Brad Smith og Matty Regan, bidro nylig til at Engand kvalifiserte seg til EM ved å slå Spania.

- Jeg ble nylig oppringt av Noel Blake, som er manager for England U19. Han ønsket seks eller sju av våre spillere. Vi hjelper dermed Engalnd mye, men det jeg, staben, manageren og Damien er ute etter er å få spillere opp på Liverpools førstelag.

- Vi ønsker å få opp spillere som er født her, og som har gått gradene i klubben. Det er vårt store mål. Det gir meg mye mer glede enn å bruke millioner av pund på spillere. Noen scousere opp på førstelaget er det vi aller helst vil ha. Jeg er sikker på at det vil skje i løpet av de neste par årene.

- Du har ofte en femårsplan når du jobber med unge spillere, men nå har vi en plan om å få spillere opp på førstelaget i løpet av de to neste årene. Det er jobben vår. Dersom vi ikke klarer det, vil ikke klubben være fornøyd, og jeg vil heller ikke være fornøyd.