- Gi Kenny en lang kontrakt nå

De tidligere lagkameratene og kapteiner i LFC, Alan Hansen og Graeme Souness er skjønt enige: - Det er ingen grunn til å vente med å gi Kenny Dalglish en permanent avtale som manager.

“Liverpools eiere vil gjøre en gedigen feil hvis de utsetter avgjørelsen om en permanent manager til sesongen er over, da de i Kenny Dalglish allerede har mannen for stillingen”, skriver Alan Hansen i sin spalte i The Telegraph.

“For supporterne vil det å ansette en annen manager enn Kenny nå bli en skuffelse, men det er fordi han har greid å snu det ute på banen de to siste månedene heller enn at han har en heltestatus på Anfield.

Nå er tidspunktet for å gi ham jobben full tid siden Liverpool kjemper for å kvalifisere seg til Champions League og planleggingen for neste sesong starter nå. Hvis Kenny vet at han vil være her også neste sesong, da kan han begynne å se etter spillere som vil forsterke laget.

Tiden er inne for eierne til å gi Kenny den kontrakten da det vil klubben enda et løft og sørge for at alle kan rette fokus mot å få Liverpool tilbake dit alle på Anfield mener klubben hører hjemme.

Det vil ikke være noe problem for Kenny å arbeide med fotballdirektør Damien Comolli, så lenge Kenny har det siste ordet med hvilke spillere han bringer inn.

Kenny har forandret hele stemningen i klubben, det er en helt annerledes plass å komme til sammenlignet med de mørke dagene sist november.

På banen er det også andre leveregler. Tidligere, under Benitez, Hodgson og Houllier, spilte en med to sentrale midtbanespillere som satt tilbake og du forventet åtte mann bak ballen. Mot United hadde også Liverpool to sentrale midtbanespillere som skulle holde igjen, likevel angrep de lederlaget i Premier League og fikk sin belønning.

En flat bakre firer er det samme som det var i 1977, slik det var i 1937! Det vil bli det samme i 2097. Kunnskapen til Kenny om spillet og spillere er like detaljert som det alltid har vært.

Jeg kan ikke se noen som kan gjøre en bedre jobb enn Kenny og forhåpentligvis vil ikke eierne vente særlig lengre før de gir ham stillingen permanent.”

“De ga en beskjed i dag”, sa Graeme Souness om Liverpool til Sky Sports rett etter 3-1 seieren mot Manchester United. Skotten etterfulgte sin landsmann Kenny Dalglish i managerstolen på Anfield på begynnelsen av 90-tallet.

“Det var et overbevisende resultat og de burde få ham (Dalglish) til å signere en ny kontrakt i dag. Hvorfor vente?

Dette var en stor dag. Fra første minutt angrep de Manchester United. De sørget for at motstanderen var på hæla gjennom mesteparten av kampen. Det viser at de er tilbake.”