- Glen har hjulpet meg mye

Martin Kelly forteller til Liverpoolfc.tv at Glen Johnson skal ha en stor del av æren for den flotte utviklingen han har hatt som fotballspiller. Ironisk nok kan Johnsons hjelpende hånd bidra til at han mister høyrebackplassen til nettopp Kelly.

Bolton-gutten vært inkludert i samtlige av Kenny Dalglish sine tre startoppstillinger så langt, og har fått mye skryt av manageren for sitt spill. Kelly fikk sjansen i FA-cupkampen på Old Trafford, fordi Glen Johnson måtte melde forfall for å støtte sin høygravide kone i forkant av fødselen.

- Jeg var litt heldig med akkurat den, og jeg må takke babyen for at jeg er på laget, spøker Kelly.

- Det var flott å få slippe til i en slik storkamp på Old Trafford. Jeg husker jeg gikk glipp av finalen i FA Youth Cup på samme arena grunnet skade, og jeg var sønderknust. Derfor var det herlig å reise tilbake dit og få spille denne gangen.

- Glen har vært til stor hjelp for meg. Det har hjulpet meg bare å studere ham på banen, og se hvor god han er, både der og på treningsfeltet. Han er en grei kar, og vi kommer godt overens.

- Det har vært godt å spille høyreback. Jeg kunne ha blitt skjøvet over på venstrebacken når Glen kom tilbake mot Blackpool, men manageren har latt meg spille i den samme posisjonen, og forhåpentligvis har jeg gjort nok til å få få beholde plassen.

- Jeg trives med å spille høyreback, men dersom laget med tiden trenger en midtstopper, vil jeg spille der også. Det er godt å vite at jeg kan spille i alle posisjoner i den bakre fireren, om det behøves.

- Kampene mot Manchester United og Everton er to av de største kampene jeg har vært involvert i. Jeg har kun spilt 20 kamper for Liverpool så langt. Det var tøft, men morsomt, å spille i lokalderbyet. Jeg føler meg fortsatt litt støl etter kampen.

Kelly forteller at han har fått mye selvtillit på grunn av tilliten manager Dalglish har vist ham.

- Det har gjort meg godt å spille under Kenny, og vi fikk alle et enormt løft når han kom tilbake som manager. Alle ønsker å imponere ham, og det vises på treningsfeltet. Snart vil det prege resultatene også, lover forsvarsspilleren.

- Treningsøktene er mye tøffere nå, og det er bra for oss. Jeg har fått en fin kamprekke nå, men du er bare så god som din siste kamp. Jeg må være på tå hev, og fortsette å vise manageren hva jeg er kapabel til.

- Det er alltid hard konkurranse om plassene i Liverpool, men så lenge du spiller opp mot ditt beste vil du beholde plassen på laget.

- Det er strålende treningsøkter med Kenny. Han involverer seg i alle øktene, og kommer med oppmuntrende kommentarer til alle. Han nyter stor respekt fra alle spillerne, og Melwood er en fin plass å være nå.

- Han har vært med å spille kampene vi har hatt mot slutten av treningene, og han har fortsatt teften. Jeg tror ikke han noen gang vil miste det talentet han besitter, og demonstrerer fortsatt at han er en god fotballspiller.

Kelly irriterer seg fortsatt over at han ikke fikk frispark i forkant av Evertons andre mål i søndagens Merseyside-derby.

- Dersom dommeren studerer episoden på nytt, tror jeg han innser at han burde ha stoppet spillet, fordi jeg fikk en hodeskade. Jeg var så fortumlet at jeg ikke visste hvilken dag det var, og spillet burde ha vært stoppet. Det neste jeg hører er at noen jubler for scoring. Jeg var fortsatt svimmel, og visste ikke hverm som hadde scoret!

- Vi kunne ha avgjort kampen i første omgang, men slik er fotballen av og til. Vi viste flott karakterstyrke og kom tilbake i kampen og klarte uavgjort.

- Det var flott for meg å få spille sammen med Jay Spearing i en slik storkamp. Man kan alltid stole på at Jay spiller bra, og han gjorde det utrolig bra i derbyet. Vi er begge lokale gutter som har gått gradene på akademiet sammen, så jeg syntes det var kjempemorsomt.

- Manageren har gitt alle de unge spillerne et løft. Det er flott for unge spillere å få sjansen, for vi vet at det ikke behøver å skje så ofte. Med alle skadene som oppstår i løpet av en sesong må du alltid være klar til å spille. Jonjo Shelvey har også klart seg bra når han har kommet inn fra benken, og jeg er sikker på at det er flere av de unge spillerne som vil få sjansen i de kommende kampene.