- Håper City tenker FA-cup

Manchester City møter Manchester United i semifinale i FA-cupen på Wembley bare fem dager etter mandagens oppgjør på Anfield. Kenny Dalglish håper at City allerede vil ha semifinalen i tankene mandag kveld.

- Vi møter et veldig godt lag i form av Manchester City. Et lag som slo oss komfortabelt på Eastlands i sesongens andre kamp. Vi vet hvilken oppgave som venter oss, uttalte Kenny Dalglish på dagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi vet ikke hvilket lag de stiller med. Jeg aner ikke om de vil ha semifinalen i FA-cupen mot Manchester United i tankene eller ikke. Jeg er sikker på at de er like opptatt av sin posisjon i ligaen, men når sesongen nærmer seg slutten og du har sjanse på et trofé, kan det ta konsentrasjonen bort fra andre ting. Vi får håpe det viser seg å være tilfelle, la Liverpool-manageren til.

- Jeg er sikker på at de kommer til å ha et halvt øye på cupkampen, fordi det er en enormt viktig kamp for dem og en sjanse til å vinne sølvtøy. Jeg antar oppgaven blir litt lettere for dem på grunn av at Wayne Rooney ikke er tilgjengelig.

- Jeg er sikker på at plassen i neste års Champions League er viktig for dem, men jeg tror likevel at det vil være aller viktigst å vinne et trofé. Klarer de det, vil de utvilsomt betrakte sesongen som en suksess.

Liverpool er fem poeng bak femteplassen og en plass i Europa League, når de røde har sju kamper igjen å spille. Dalglish ønsket ikke å spå noe om utfallet av sesonginnspurten.

- Jeg spår aldri noe som helst. Michael Fish fikk litt trøbbel fordi han påsto han kunne spå været, så jeg skal ikke begynne å spå fotballresultater.

- Vi er selvsagt mer fornøyd med at vi ligger på sjetteplass enn på sjuendeplass, men vil vil også være enda lykkeligere dersom vi ligger på femte- i stedet for på sjetteplass. Denne fotballklubben har større ambisjoner enn å bli nummer seks, og vi forsøker å forbedre oss så mye som mulig. Denne fotballklubben er bedre enn en sjetteplass tilsier, men vi må bevise det ute på banen.

- Jeg ønsker ikke å undergrave forbedringene som spillerne har gjort siden nyttår. Deres ambisjoner matcher klubbens ambisjoner. Dersom ikke, ville de ikke ha vært her.

Liverpool har slått flere av topplagene i år, men har tapt mot dumpekandidater som Blackpool, West Bromwich og West Ham. Det er en situasjon Dalglish er opptatt av å rette på.

- Det faktum at vi har slått to av topplagene, i form av Chelsea og Manchester United, beviser hvilket nivå vi er i stand til å spille på. De andre kampene er den type kamper der lag kjemper for livet. De har en annen type press på seg i forhold til topplagene.

- Om det er tilfeldig at vi har tapt mot disse lagene, eller det er en svakhet vi har, må vi forsøke å finne ut av. Om det er noe positivt – noe vi er gode på – så vil vi ikke røpe hva det er. Og dersom det er ting vi ikke er særlig gode på, vil vi i alle fall ikke røpe det. Vi har tapt mot bunnlag og slått topplag. Vi må sørge for at vi slår bunnlagene også.