- Hard kamp om Champions League-plassene

Kenny Dalglish erkjenner at det blir en hard kamp mellom flere klubber for å kvalifisere seg til neste års Champions League. Nå er det fullt fokus på kampen mot serieleder Manchester City kommende søndag.

Liverpool ligger for øyeblikket på sjetteplass i Premier League, med like mange poeng som Chelsea og Arsenal, og kun tre poeng bak Tottenham på tredjeplass.

- Sett bort fra rekkefølgen på lagene, er det vel ingen store overraskelser i teten. Det er vel kun Newcastle man ikke hadde regnet med der oppe, men det er jo en positiv overraskelse for Geordiene. De er nok henrykt over å være med i tetklyngen, sa Dalglish under sin pressekonferanse i formiddag.

- Det er fint å se at vi henger med i toppen av tabellen. Det er det viktigste for oss. Jeg bryr meg ikke om hvor mange klubber som er involvert i kampen om Champions League-plassene. Hadde vi vært i teten, ville det vært enda bedre for oss. Så lenge vi er involvert i tetkampen, er det alt vi er opptatt av. Hva andre klubber foretar seg, kan ikke vi gjøre noe med før vi møter dem.

Liverpool vant 3-0 over Manchester City da lagene møttes mot slutten av forrige sesong,
men Dalglish forventer seg en vanskeligere kamp nå.

- De har fantastiske ressurser, og kan kjøpe hvem de måtte ønske. De har hatt en fantastisk start på ligasesongen i år. Jeg tror ikke de har noen overraskelser på lager. De vil nok gjøre forandringer på laget etter at de spilte i Champions League tirsdag kveld. Vi vet hva vi kan forvente, og vi vil gi dem den respekten de fortjener. Vi må sørge for at vår innstilling er riktig. Det er det viktigste.

- Deres spillestil er kanskje forandret, men deres prinsipper er de samme. At de har hentet inn visse spillere har kanskje forandret dem litt. Posisjonen deres i ligaen har utvilsomt endret seg, og de har spilt noen fantastiske kamper.

- Vi kommer ikke til å sitte her og avsløre våre tanker om Man City-kampen i detalj. Det som skjedde i vår var at Tevez måtte ut etter 20 minutter med en hamstringskade. Det hjalp oss en del mer enn det hjalp dem, antar jeg. Men vi spilte bra og fikk vår belønning.

- De har andre spillere nå, og det har vi også. Så det behøver ikke bli samme type kamp denne gangen. Vi vil ta en avgjørelse angående hva som er best for oss, og så lar vi dem bekymre seg mer for oss enn vi gjør for dem. Samtidig understreker jeg at vi respekterer dem og innser hvor gode de er.

- Det er egentlig ikke så mye som er forandret med dem. Selvsagt er resultatene bedre, og måten de har gått til verket på er fantastisk. Så snart de har tatt ledelsen, har de gått hen og avgjort kampene. De spilte fantastisk både på White Hart Lane og Old Trafford, så kanskje er det på tide at de går på en smell. Vi krysser fingrene for det.

I fjor var det Andy Carroll som ble den store helten etter kampen mot Manchester City, da han gjorde to av Liverpools tre mål i 3-0 seieren.

- Vi forholder oss til det som skjer i nuet, og tar ting derfra. Andy scoret to flotte mål mot dem i fjor. Vi fikk vår belønning for det, og det samme gjorde Andy. At han gjorde to mål i fjor, er ikke ensbetydende med at han kommer til å gjøre det samme også denne gangen.

- Vi begynner kampen med blanke ark på søndag. Dersom vi klarer å kopiere fjorårets resultat, vil alle bli glade.

- Jeg har sagt at Andy Carrolls beste kamper så langt denne sesongen var mot Stoke og West Bromwich. Det forteller dere hvor bra han har gjort det.

- Vi trenger ikke bruke fjorårets kamp som motivasjonsfaktor. Vi ser fremover. Vi lar oss ikke rive med av en kamp, eller om vi taper eller vinner en enkelt kamp. Vårt mål er stadig fremgang, ved å bygge noe som vil vare lenge. Jeg synes vi beveger oss i riktig retning. Fremgangen til denne fotballklubben avhenger ikke av en seier eller ei i søndagens kamp.

Dalglish ble også bedt om å sammenligne Luis Suarez med Sergio Aguero foran søndagens kamp.

- Jeg har ikke sett Aguero spille så mye. Han har gjort det bra i Manchester City, og har scoret en del mål. Vi er bare henrykt over å ha Luis i våre rekker.