- Hele sannheten kommer kanskje aldri frem

Statsminister David Cameron advarer Hillsborough-familiene om at hele sannheten rundt Hillsborough-tragedien kanskje aldri vil fremkomme selv etter at alle dokumentene har blitt frigitt.

Statsminister David Cameron mener det er feil å sammenligne tragedien i 1989 med etterforskningen av Bloody Sunday som førte til en unnskyldning i Underhuset.
- Det er som en blind mann, i et mørkt rom, som ser etter en svart katt som ikke finnes, uttalte Cameron med henblikk på Hillsborough.

Cameron er også frustrert over at regjeringen ikke for den æren den fortjener for å ha satt frem lovnader om å frigi alle dokumentene, og mente at parlamentsmedlemmet Andy Burnham «alltid» var på tv. Det var Burnham som for to år siden tok initiativet til å opprette Hillsborough Independent Panel for å få svar på ubesvarte spørsmål angående Hillsborough-tragedien.

Parlamentsmedlem Steve Rotheram vil skrive til statsministeren og be om et møte på grunn av utviklingen som de anser bekymringsfull. De ønsker å diskutere Camerons påstand i Underhuset om at Taylor-rapporten var en «skikkelig og grundig etterforskning», og vil påpeke at familiene ønsker flere svar utover Taylor-rapporten. De ønsker også å stille spørsmål til Cameron angående antydningen om at sannheten familiene leter etter kanskje ikke vil bli funnet.

I forrige uke ble Cameron oppfordret til å be om unnskyldning på vegne av regjeringen til folk i Nord-Irland etter Saville-ettersforskningen rundt Bloody Sunday-drapene.

- Jeg tror aldri vi noen gang får avsluttet Hillsborough-saken. Jeg tror ikke det vil komme et øyeblikk når man kan si «det er det», noe det var med Saville-etterforskningen, uttaler David Cameron til Liverpool Daily Post.

- Det var denne regjeringen som har blitt enig om å frigi Hillsborough-dokumentene. Når jeg fortsatt hører ordet Hillsborough, ser jeg Andy Burnham på tv.

En unnskyldning på lik linje med den i Saville-saken ble etterspurt under Hillsborough-debatten.

- Statsministeren beklaget ganske riktig regjeringens tidligere feilhåndtering av hendelsene når han svarte på funnene i Saville-rapporten, kommenterer Steve Rotheram.

- Jeg ber statsministeren om å komme med en uttalelse i Underhuset og be om unnskyldningen for feilene som ble gjort og feilhåndteringen av hele tragedien på vegne av tidligere regjering.

To dager senere snakket Cameron om at han beklaget for alle involverte institusjoner på den tiden, inkludert regjeringen. Hans seneste kommentar tyder på at han ikke vil gå lenger uansett hva dokumentene kommer til å avsløre.
- Jeg er skuffet over statsministerens kommentarer fordi jeg gikk hen og takket ham for hans styrke når det gjelder forpliktelsen om full åpenhet.

- Dette handler ikke om partipolitikk, Det handler om forpliktelse for å få fortalt hele sannheten. Det virker som Cameron ikke fullt ut forstår at familienes bekymringer går langt lengre enn Taylor-rapporten.