- Henderson bør spille sentralt på midtbanen

Jordan Henderson har som oftest spilt ute til høyre på midtbanen for Liverpool, men Jan Mølby mener den engelske U21-landslagskapteinen vil fungere bedre sentralt på midtbanen.

- Søndagens målløse uavgjortkamp mot Swansea City på Anfield representerer et lavpunkt i sesongen, sier Jan Mølby til Liverpool Echo.

- Liverpool var ikke gode. Svært lite fungerte på banen, og til slutt må man si at Swansea fortjente uavgjort. Kanskje de kunne ha vunnet kampen. Midtbanen klarte ikke å sette noe betydelig press på Swansea, og det viste seg i måten gjestene var i stand til å spille ball på i andre omgang.

- Det har kommet antydninger om at 4-4-2-systemet, selv om Luis Suarez’ tilstedeværelse betyr at det ikke kan kalles tradisjonell 4-4-2, ikke passer typer som Charlie Adam og spesielt Jordan Henderson.

- Henderson hadde det vanskelig på lørdag, og han ble tatt av i pausen og ble erstattet av Dirk Kuyt. Jeg føler med ham, jeg gjør det. Det er aldri hyggelig å se en spiller bli tatt av i pausen, fordi det finnes ingen skjulested i så måte. Det er tydelig for meg at høyre ving ikke er Jordans beste posisjon, det er det rett og slett ikke.

- Han er en spiller som skal få spille ball i høyt tempo, en som setter press motstandere og gjør ting instinktivt. Kort sagt, han er en sentral midtbanespiller.

- Jeg vet av erfaring at det kan være vanskelig å finne seg til rette i en ny klubb, en ny midtbane, umiddelbart. Det tok meg et år før jeg hadde tilpasset meg helt, og selv det ble hjulpet av signeringen av Steve McMahon for å spille ved siden av meg.

- Jeg tror forventningene og presset påvirker Hendersons prestasjoner. Han er en £20M-spiller nå, enten man vil erkjenne det eller ikke. Han blir vurdert ut ifra det. Hvis man går tilbake til juni, ville han hatt mye selvtillit og vært klar for å slå fra seg. Det har ikke skjedd med ham, og ja, han ser litt fortapt ut. Men han er en ung spiller som lærer sitt fag, og det er masse av tid for ham.