- Ikke bare managerens skyld

Den tidligere Liverpool-spilleren Ray Houghton mener at Roy Hodgson ikke kan ta alt ansvar for den svake første halvdel av sesongen. Eierne bør hente minst et stort spillernavn i januar for å gi laget et løft.

- Jeg tror ikke du kan legge all skyld på manageren, uttaler Ray Houghton ifølge Talksport.

- Det er den samme spillergruppen som tapte 11 ligakamper forrige sesong, så hvorfor alle trodde Roy ville komme inn og alt skulle bli fint, vet jeg ikke.

- Det finnes problemer, det er det ingen tvil. Han hadde ikke tunge investeringer til å gå ut og styrke laget. Arven han ble gitt er en tropp med bare to spisser i Ngog, som fortsatt er ung og lærer faget, og Torres, som ikke har vært i god form.

Houghton tror likevel at Hodgson kanskje kjemper en tapt kamp når det gjelder å beholde managerjobben.
- Signalene rundt Melwood som sier : ”Hodgson Out”, lover ikke bra for Roy. Hvis du kommer til en klubb, og du bare har 50% støtte av fansen og de vender seg raskt mot der, vil du slite. Det ser ut til å være en lang, hard kamp for ham.

- Men dersom det var så enkelt som å skifte ut manageren, ville alle ha gjort det. Spillerne må ta ansvar. Det er de som er ute og spiller.

Hvis Roy Hodgson får bli, mener Ray Houghton at laget må styrkes.
- Det ser ut som det går nedover med klubben for tiden. De trenger et løft. Selv om styret skulle komme ut og si at Roy blir, så er det i det minste tydelig for spillerne. I øyeblikket er det usikkerhet.

- Hvis eierne er oppriktige, må de gi ham penger og støtte ham i å hente inn minst et stort spillernavn. De har behov for at noen kommer inn og gir dem et løft, men jeg er ikke sikker på at det kommer til å skje.