- Ikke enkelt å slå nyopprykkede lag

Liverpool møter nyopprykkede Swansea på Anfield i dag. I fjor tapte de røde fire av seks kamper mot nyopprykkede lag.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å vinne dagens kamp, men vi trenger litt hjelp fra våre supportere, og må be de om å være tålmodige. De er veldig kunnskapsrike, og forstår hva dette dreier seg om. Når vi møter et nyopprykket lag, vil enkelte ta det for gitt av vi skal ta de tre poengene. I fjor tapte vi imidlertid fire og vant to av kampene mot nyopprykkede lag. Hadde det vært omvendt, ville vi ha vært i Champions League, konstaterer Kenny Dalglish i et intervju med Liverpoolfc.tv.

- Vi vet det er viktig at vi vinner mot alle lag, det spiller ingen rolle om de er nyopprykkede eller ei. Vi går til kampen med det mål for øyet å spille opp mot vårt beste og ta tre poeng, fortsetter manageren.

Swansea ligger for øyeblikket på 10.plass i Premier League, seks poeng bak Liverpool på 6.plass.

- Det er fint å se klubber som ikke har vært i toppdivisjonen på lang tid komme tilbake. Swansea spilte fantastisk i opprykkssesongen. Brendan Rodgers har fått dem til å tro på «pass and move»-stilen. De vil holde på den filosofien. Spillerne kan de bytte ut, men de forandrer ikke spillestil, sier Dalglish om dagens motstander.

- Vi vet det blir en vanskelig kamp. Som jeg har sagt tidligere, så må vi være tålmodige. Supporterne må også være tålmodige, og må akseptere at de vil ha ballen i perioder i kampen. Det er hva vi gjør med ballen når vi har den som er det viktigste. Vi må være dyktigere når vi har ballen, enn de er når de har den.

Flere spillere har opp gjennom årene spilt for begge klubber. En trend som Dalglish mener startet med John Toshack.

- Den første linken jeg husker mellom klubbene var i februar 1978, da Tosh gikk til Swansea. Han var i Liverpool da jeg kom til klubben, og behandlet meg og Marina veldig bra. Han hjalp oss virkelig med å finne oss til rette i Liverpool, minnes Dalglish.

- Tosh forlot Liverpool for å bli manager i Swansea. Ikke lenge etterpå spilte Swansea i Southport en fredgskveld. Jeg og en del andre Liverpool-spillere dro for å se kampen. De hadde en fantastisk periode med Toshack som manager. Mot slutten av 1977/78-sesongen hentet de Ian Callaghan og Tommy Smith fra Liverpool. Phil Boersma spilte også for dem en periode. På grunn av Tosh var det en veldig god link mellom klubbene, og en rekke tidligere Liverpool-spillere reiste til Swansea for å spille der. Tosh hadde en veldig høy stjerne i Liverpool, og var alltid godt likt og respektert her.

Swansea var også det første laget som spilte på Anfield etter at Bill Shankly døde i 1981.

- Den andre store linken – om vi ser bort fra at Swansea var motstander i Chris Lawlers testemonial-kamp, var at de var det første laget som spilte på Anfield etter at Shankly døde. Det var helt på sin plass at Tosh var motstanderlagets manager ved en slik anledning, for Tosh var fast inventar på Shanklys suksessrike Liverpool-lag.

- Det var med disse episodene linken mellom klubbene startet. Jeg tror Tosh var i Swansea i omtrent 10 år. Etter at han forlot Swansea har ikke klubbene hatt så mye å gjøre med hverandre. Det nære forholdet varte i ti år, fra 1978 til 1988. I løpet av den perioden gikk Swansea opp gjennom divisjonene helt til førstedivisjon, noe som sier litt om Tosh som manager. Det er et meget godt forhold mellom klubbene.