- Ikke nødvendigvis negativt å være ute av Europa

Det blir ikke spill i Europa League på Liverpool kommende sesong, men Jamie Carragher henger ikke med hodet av den grunn. Han velger å vinkle fraværet av europacupfotball på Anfield positivt.

Visekapteinen tror nemlig det kan bli enklere for Liverpool å kvalifisere seg for Champions League i 2012/13 nå som man får et mindre anstrengt kampprogram i 2011/12. Derfor tar han det ikke så tungt at Liverpool ikke vil spille i Europa for første gang siden 1999/2000-sesongen, etter sjetteplassen i årets Premier League.

- Vi ville selvsagt helst ha spilt i Europa League, men nå som vi ikke klarte å kvalifisere oss må vi vinkle dette positivt. Jeg var med forrige gang et Liverpool-lag ikke klarte å kvalifisere seg for europacupfotball også, og for å være helt ærlig så var det tyngre å svelge den gangen, uttaler Carra til Liverpool Echo.

- Jeg skal ikke rakke ned på å Europa League, men slik den turneringen har utviklet seg er dette ingen stor skuffelse. Det viktigste for oss med tanke på neste sesong er å komme med i Champions League igjen. At vi ikke er med i Europa kommende sesong, vil gi oss bedre muligheter til å klare det. Vi ønsker å spille oss inn blant topp fire igjen, og samtidig gjøre det bra i cupene.

- Det er ikke ideelt å spille torsdager og søndager, så det er et tveegget sverd å være involvert i Europa League.

Selv om Liverpool avsluttet sesongen med to strake tap, er Carragher godt fornøyd med vårsesongen. Liverpool lå tross alt på 12.plass da Kenny Dalglish overtok etter Roy Hodgson.

- Det var skuffende å tape de to siste kampene. Vi ønsket å avslutte på bedre vis. Vi presterte ikke godt nok til å slå Villa, men jeg mener at uavgjort ville ha vært et mer rettferdig resultat. Vi klarte ikke helt å bryte dem ned, og de forsvarte seg veldig bra.

- Det har gått bra siden vi fikk ny manager, og det har skjedd mye positivt. På det tidspunkt Kenny kom inn ville vi gladelig takket ja til sjetteplass.

- Sjetteplass er en prestasjon med det utgangspunktet vi hadde da. Vi hadde ikke takket ja til det da sesongen startet, men vi ville ha takket ja til det i januar.

- Det har selvsagt ikke vært noen stor sesong for Liverpool, ettersom vi ikke vant noe som helst. Nå vil vi være ute etter å ha forbedre oss og komme høyere på tabellen neste sesong.