- Jeg bør spille med større risiko

Henderson mener at han ofte velger trygge løsninger istedenfor å spille med større risiko i pasningspillet. Han tror han er sterk nok mentalt til å takle presset i Liverpool.

- Det er viktig (å opprettholde ballinnehav) til en viss grad. Noen ganger kan jeg være litt forsiktig med å holde på ballen, spille en sikker pasning istedenfor å være mer oppfinnsom. Noen ganger må jeg ta mer risiko fremover, sier Jordan Henderson til LFC Magazine.

- Jeg synes jeg definitivt må gjøre det i kamper: se etter løp og spille hurtig, de små gjennombruddsballene; skape en sjanse for andre. Til tider spiller jeg på det trygge, men jeg vet at kan bli bedre med hardt arbeid og ved å lytte.

Jordan Henderson ble hentet for £16M fra Sunderland i sommer.
- I Liverpool er det store forventinger. Sunderland er også en veldig stor klubb, og det kan dere se bare av størrelsen på stadionet og lidenskapen til supporterne i gaten for å forstå det. I Liverpool er det enda større, med historien, trofeene og spillerne som har vært der. Jeg tror imidlertid ikke det påvirker spillerne i det hele tatt.

- Managerens vurdering er uten sidestykke. Han ville ikke ha hentet noen av oss dersom han følte at vi ikke kunne håndtere det. Det er et enormt press her. Det handler om hvordan du håndterer det. Selvsagt vil det være vanskelig til tider, men dersom du reagerer på rett måte, går det greit.

- Mye av fotballspillet sitter i hodet. Jeg vet at jeg er sterk nok til fortsatt å ha tro på meg selv. Som spiller må jeg konsentrere meg om det jeg skal gjøre.