- Jeg elsker å score i store kamper

Dirk Kuyt har scoret syv mål på de siste seks ligakampene, og er formspilleren som også vil ta straffespark dersom Liverpool får tildelt et mot Newcastle på søndag.

Med Steven Gerrard skadet er Dirk Kuyt udiskutabel eksekutør fra 11 meter. Nederlenderen har hundre prosent uttelling de gangene han har tatt fart mot merket i helrødt, og scoret viktige mål som i Champions League semifinale mot Chelsea, mot Everton og ikke minst for et par uker siden mot Arsenal. Arbeidsjernet har i det hele tatt evnen til å dukke opp å score viktige mål. En eller flere fulltreffere mot Newcastle vil være viktig ettersom Liverpool søker full pott i sine gjenværende kamper for å henge med i kampen om en plass i Europa League til neste sesong.

- Noen ser på straffespark nærmest som en besettelse, nærmest som en kunstart. For meg er det bare en mulighet til å hjelpe ditt lag med en scoring, sier Dirk til LFC Weekly. – Det du uansett må håndtere ved å ta et straffespark er presset.

- Jeg benytter den erfaringen jeg har fått etter flere år som profesjonell spiller ved slike situasjoner. Jeg har misset straffespark tidligere. Jeg var 18 år og hadde nettopp signert min første kontrakt med Utrecht, og det var et øyeblikk i en kamp hvor ingen andre ønsket å gå frem. Eldre og mer erfarne spillere. Jeg var den yngste, tok ballen og misset. Siden misset jeg også noen ganger for Utrecht og Feyenoord, og det hjalp det meg til å fokusere og håndtere situasjonen bedre.

- Folk spør meg hva jeg tenker på. Du tenker bare på en ting, du glemmer kameraer, fans og til og med keeperen og minner deg selv på at du er favoritt til å score. Vanligvis hvis du skyter hardt nok i hjørnet, da vil du score, men det er alltid en sjanse for at keeperen velger rett. Jeg har ingen frykt, jeg har alltid tro på at jeg vil sette ballen i mål.

- Før kampen tenker jeg aldri på hvor jeg skal sette straffesparket, det bestemmer jeg meg for helt i siste øyeblikk da jeg har ballen i hendene. Derfor pleier jeg heller aldri å trene på straffespark, siden det er vanskelig å gjenskape den samme atmosfæren på Melwood.

- Jeg er vant til press. Da jeg kom til Feyenoord var det for å erstatte Pierre van Hooijdonk og laget behøvde noen som kunne score regelmessig. Manageren (Bert) van Marwijk, som nå er landslagssjef, ga meg imidlertid mye selvtillit da det første han sa til meg var “ikke tenk på det, under meg vil du alltid ha en plass på laget”. Det betydde mye for meg, det gjorde meg både avslappet og ga meg selvtillit.

- Det å score i store kamper har trolig alltid vært en del av mitt spill. Da jeg var i Nederland hadde vi rivaloppgjør mellom Feyenoord og Ajax, og jeg scoret i hver av de fem siste av de kampene jeg var med i. Jeg tror alle fotballspillere elsker de store kampene og jeg er ikke noe annerledes. Forutsatt at resultatet går din vei.