- Jeg har funnet meg godt til rette

Sebastian Coates takker landsmannen Luis Suarez for at han har funnet seg godt til rette i Liverpool FC. Språket og været har vært det verste. Synes han har spilt bra i kampene hittil.

Sebastian Coates ble hentet til Liverpool FC fra Nacional i sommer, og bare 21 år gammel ville det bli en stor utfordring å komme fra Uruguay til England. Men han har utviklet et godt vennskap med Suarez, Lucas Leiva og Maxi Rodriguez. Coates trives utmerket i klubben. Hjelpen fra landsmannen Suarez har vært viktig. Suarez antydet tidligere i år at han har vært som en far for forsvarsspilleren.
- Han er som en storebror for meg, ikke som en far, sier Sebastian Coates ifølge Liverpoolfc.tv.

- Jeg setter stor pris på all den hjelpen han har gitt meg siden jeg kom hit. Jeg er ikke sikker på om han overtalte meg til å komme, men han oppmuntret meg. Han fortalte meg om livet i Liverpool, i Liverpool Football Club. Han fortalte meg også hvilken stor klubb Liverpool var i Europa og England, men jeg visste det.

- Jeg finner meg meget godt til rette. Jeg blir vant til byen, folkene og engelsk fotball. Jeg har fått hjelp av Lucas, Luis og Maxi. Det er til meget stor hjelp for meg.

- Det er vanskelig, men da jeg begynte karrieren min som fotballspiller, var jeg klar over at det var en mulighet for at jeg måtte flytte på meg for å spille fotball i et annet land. Du må tilpasse deg og gjøre det beste ut av en situasjon som dette.

- For meg og familien er språket det vanskeligste. Vi forsøker å lære engelsk så fort som mulig, slik at vi kan forbedre livskvaliteten i dette landet. Det andre er været. Men jeg kom hit for å spille fotball, ikke på grunn av været.

Coates har bare spilt 243 minutter for Liverpool så langt. Mesteparten av spilletiden har kommet i Carling Cup. Mye av arbeidet har foregått på treningsfeltet. Han har fått tid til å studere ferdighetene til Jamie Carragher, Martin Skrtel og Daniel Agger.
- Jeg synes jeg har gjort det bra så langt. Vi har vunnet de kampene jeg har spilt, men jeg har mye tid til å lære. Jeg lærer litt etter litt.

- De andre midtstopperne har behandlet meg bra og hjulpet meg veldig mye. Vi har en sunn konkurranse mellom oss. Det er logisk at en spiller ønsker å spille fotball hele tiden, men de har gitt meg mange råd. Jeg har vært i stand til å lære mye av dem.

- Jeg håper å spille mange kamper for Liverpool og gjøre det meget bra for klubben. Jeg håper jeg kan bli her lenge og bidra mye for Liverpool Football Club.

Liverpool supportere kan komme til å få se mer til Coates i kveld når Liverpool møter Chelsea i kvartfinalen av Carling Cup. Så hva føler han med å kanskje møte Fernando Torres?
- Jeg kommer til å behandle ham som enhver annen spiss. De kan bli Drogba eller en annen. Jeg er klar over at Fernando Torres har en veldig god fortid i Liverpool, men uansett vil jeg forsøke å markere ham så godt jeg kan.

- Det vil bety mye å vinne denne turneringen i min første sesong. Det er veldig viktig for meg å komme og forsøke å skape historie så tidlig.