- Jeg må forbedre meg

Pepe Reina er ikke fornøyd med eget spill i 1-3-tapet mot West Ham. Imponert over Kenny Dalglish. Synes flere unggutter har fått spilletid som fortjent. Tror Carroll blir viktig spiller i fremtiden.

Pepe Reina er en av spillerne som har prestert mest stabilt for Liverpool de seneste sesongene, men 28-åringen var ikke fornøyd med seg selv på Upton Park. 1-3-tapet kom etter at han hadde holdt buret rent i seks av de seneste syv kampene.
- Å holde nullen i de kampene handlet først og fremst om ikke å gjøre feil. Jeg gjorde et par på søndag. Jeg var meget skuffet over min individuelle opptreden, uttaler Pepe Reina til Liverpoolfc.tv.

- Jeg vil ikke gjemme meg bak mine lagkamerater. Jeg var dårlig. Jeg må erkjenne det og lære av feilene.

Liverpool har fobedret resulatene etter at Kenny Dalglish tok over manageransvaret. Pepe Reina ble spurt om hvor imponert han er over King Kenny.
- Det taler for seg selv. Han var en stor fotballspiller for denne klubben. Han vet nøyaktig hva folk tenker i hver situasjon, og det er hva han forsøker å forklare til oss.

- Hans kommentarer om fotball er alltid etter Liverpools filosofi. Når vi møter en rival, avhenger det alltid av oss. Han forteller oss om å stole på oss selv og være positive hele tiden, slik at folk er med oss.

- Treningene er realistisk, og du finner ut at det du har forberedt i løpet av uken er det som skjer på en søndag. Det er viktig. Vi er forberedt.

Unge spillere som Danny Wilson, Jonjo Shelvey, Martin Kelly og Jay Spearing har fått spille viktige kamper under Kenny Dalglish denne sesongen.
- Jeg er fornøyd fordi de fortjener det. Hvis de ikke fortjente det, ville jeg ikke vært fornøyd, fortsetter keeperen som kun er tre kamper unna 300 opptredener for Liverpool.

- Jeg har sett treningene og kjenner deres kvaliteter, så det har ikke vært overraskende for meg. De får sin belønning. De fortjener det fullt ut.

- Jeg forsøker å gjøre mitt beste for å hjelpe dem, akkurat som Stevie, Carra eller Dirk gjør. Vi er alle her til å hjelpe unge gutter og forsøke å lede ved eksempel.

Barcelona, en av Reinas tidligere klubb, illustrerer hvor viktig det er å ha en god junioravdeling. Liverpools eget akademi ble omstrukturert av Rafael Benítez i 2009. Den tidligere manageren hentet inn Rodolfo Borrell og Pep Segura. Begge har tidligere jobbet i ungdomsavdelingen i Barcelona.
- Et godt akademi er viktig, men det tar tid. Barcelona viser nå filosofien fra Cruyffs dager, men det handler ikke om ett eller to år, men å jobbe på samme måte i 15 år og følge én filosofi.

Reina tror at Andy Carroll, som ble brakt frem på Newcastles akademi, kan bli viktig for Liverpool i fremtiden.
- Jeg håper det går som vi alle tror det vil gjøre. Han er en flott spiller, en toppspiss. Han vil score mange mål for Liverpool.

- Han har de fysiske forutsetningene. Han er en meget stor enhet og en tøff fyr å håndtere. Jeg vet av egen erfaring hvor vanskelig det er å møte slike motstandere.