- Kenny har samlet troppene

I et intervju med Talksport ble Jamie Carragher spurt om hva Kenny Dalglish konkret har gjort for å få Liverpool-skuta på rett kjøl igjen. - Hans nærvær har vært nok. Han har galvanisert supporterne og hele klubben, inkludert spillerne, lød svaret.

- Vi snakker om Kenny Dalglish. Jeg trenger ikke å fortelle noen hva han betyr for Liverpool FC og supporterne. Vi spilte uavgjort hjemme mot Wigan. Vi spilte ikke direkte dårlig, men heller ikke opp mot vårt beste. Dersom dette resultatet hadde kommet for fire måneder siden ville trolig reaksjonen ha vært helt annerledes. Det viser bare hvilken respekt Kenny nyter, og hvordan han har suppporterne på sin side. Når Liverpools spillere og supportere drar i samme retning kan vi til tider være ganske ustoppelige. Det har ikke vært tilfelle de siste 18 månedene, men for øyeblikket ser det ut til at vi alle står samlet. Selvsagt må vi forbedre oss på banen, og jeg er sikker på at manageren vil satse på å gjøre det i sommer.

- Vi spiller med mer frihet og selvtillit nå. Det kommer både av resultatene og av det som skjer rundt deg. Nå har vi pressen og supporterne mer på vår side. Alle managere har ulike måter å gjøre ting på. Roy Hodgson var en veldig organisert manager som likte å gi spillerne faste oppgaver og ba de spille på en bestemt måte. Det har gitt ham suksess tidligere, men det fungerte ikke hos oss i begynnelsen av sesongen. Kenny kom inn og gjør ting litt annerledes. Han representerer en litt annen kultur. Steve Clarke har har også kommet inn. Det tok litt tid før vi kom i gang, men nå ser det ut til at vi er inne i en god periode og forhåpentligvis kan vi holde den gående.

- Tidligere i sesongen var jeg bekymret for fremtiden hver eneste dag. Det hadde vært en slik en stund, om jeg skal være ærlig. Jeg og Stevie er så emosjonelt involvert, så det er ikke noe særlig når du føler det på det viset. Vi blir antagelig for sterkt involvert, og det påvirker hele livet ditt. De siste 18 månedene har det vært tøft å komme hjem fra jobb når du ikke har gjort det særlig bra. Det har slitt på både supportere, venner og familie. Det er flott at vi ser ut til å ha fått orden på det nå. Presset føles ikke så tungt lenger, etter at vi har hatt noen gode resultater. Folk har begynt å snakke om topp fire, og jeg ville likt å klare det, men jeg er bare glad vi har begynt å vinne kamper og jeg kan komme hjem med et smil rundt munnen etter kamp igjen, og slipper å bekymre meg over ligatabellen.

- Som enhver supporter gleder jeg meg til å se Luis Suarez og Andy Carroll spille sammen. Jeg var henrykt over at vi fikk dem til klubben. Det avslørte klubbens intensjoner. Suarez har hatt en meget god start. Han har scoret ett mål, men det er hans spill mer enn noe annet som har gitt grobunn for optimisme. Når Carroll er tilbake, ser det ut som et perfekt partnerskap. En som er så stor som Andy Carroll sammen med Suarez – det høres bra ut. Klarer de å gjøre det like bra som Toshack og Keegan i sin tid, vil de ha gjort det meget bra.

- Jeg tror ikke Kenny ønsket å selge Torres. Men Torres kom bare til et punkt der han ønsket å dra. Han tenkte tydeligvis på det i sommer, men bestemte seg for å bli da. Jeg skal ikke kritisere ham. Jeg vet at han har blitt kritisert av supporterne. Jeg hadde likt at han hadde blitt i klubben, og jeg skulle ønsket at han i det minste hadde blitt ut sesongen. De siste 2-3 årene har han vært den beste spissen i verden. Slik vi spilte, tenkte sikkert Chelsea at nå var det riktig tidspunkt å prøve seg med et bud. Han kunne sikkert ha stått på for å fått en overgang i sommer, men han ga oss i alle fall sjansen frem til januar. Det som var mest skuffende var timingen, men det skyldes sikkert at første del av sesongen ikke gikk bra. Jeg tror nok vi på et vis forventet dette, enten nå eller til sommeren. Det har skjedd. Jeg ønsker ham lykke til der, og jeg er fornøyd med erstatterne vi har hentet inn. Nå må vi se fremover.