- Klubbene bør selge tv-rettighetene individuelt

Ian Ayre, Liverpools daglige leder, mener klubbene bør selge de internasjonale tv-rettighetene til Premier League individuelt. Nå får samtlige klubber like stor andel fra tv-inntektene fra utlandet.

Ian Ayre mener storklubbene i England taper økonomisk i forhold til andre toppklubber i Europa ved at Premier League-klubbene deler inntektene likt fra salget av de internasjonale tv-rettighetene for Premier League. Han synes storklubbene bør hente ut mer penger på bekostning av de mindre populære klubbene ved at klubbene selger rettighetene hver for seg.

- Kanskje veien å gå vil være å selge tv-rettighetene individuelt slik det gjøres i Spania. Det er så mye som beveger seg mot den retningen, uttaler Ian Ayre til Daily Mirror.

- Er det riktig at de internasjonale rettighetene blir delt likt mellom alle klubbene? På et punkt føler vi at det er noe ubalanse i det fordi vi faktisk står uheldig stilt i forhold til andre store europeisk klubber.

- Hvis Real Madrid eller Barcelona eller andre store europeiske klubber kan realisere sitt mediaverdipotensial, hvor fører det Liverpool og Man United?

- Hvis de bare blir større og større og generer mer, så vil alle spillerne begynne å dra i den retningen, vil de ikke?

- Vil vi bare dele våre inntekter fordi vi vi skal være hyggelig med hverandre? Men hele fenomenet Premier League kan bli truet. Vil Premier League-boblen briste fordi vi holder ved modellen om å dele likt? Det er en reell debatt som må opp.

Ian Ayre lurer på om det er riktig at klubber med liten internasjonal appell skal tjene så mye på de internasjonale rettighetene som Manchester United og Liverpool med enorm støtte verden over.
- Hvis du er Bolton-fan i Bolton, så abonnerer du på Sky fordi du ønsker å se Bolton, og alle får det.

- Tilsvarende hvis du er Liverpool-fan i Liverpool. Da abonnerer du. Men hvis du er i Kuala Lumpur, med all respekt, så er det ingen som abonnerer på Astro eller ESPN for å se Bolton. Hvis det finnes noen, så er det et veldig lite antall. Flesteparten abonnerer fordi de ønsker å se Liverpool, Manchester United, Chelsea eller Arsenal.

- Så er det riktig at de internasjonale rettighetene blir fordelt likt mellom alle klubbene? Noen folk sier at dere alle må være med for å få det til.

- Men handler det egentlig ikke om hvor inntektene kommer fra, som er fra tv-selskapene, og handler det egentlig ikke om hvem folk ønsker å se på den kanalen? Vi vet at det er oss. Og andre.