- Lucas fortjente det

Fabio Aurelio roser Lucas Leiva for godt spill i 2010/11. Han tror landsmannen kan bli viktig for Liverpool de kommende sesongene. Også imponert over Suarez.

Lucas Leiva viste stor fremgang i 2010/11-sesongen. Tidligere i år signerte han ny langtidskontrakt med Liverpool og ble kåret til "Årets Liverpool-spiller" på Liverpoolfc.tv.
- Alle kan se hvor forskjellig han er fra da han først kom til England, sier Fabio Aurelio til LFC Weekly.

- Han er mye mer moden, sterkere fysisk og vet mer hvordan kamper skal vinnes.

- Jeg tror det var en stor overgang å reise fra Brasil til England fordi det er svært forskjellige spillestiler, og han var også ung da han kom hit. Så med de store forandringene var det veldig vanskelig for ham i begynnelsen, og presset var der også.

- Jeg tror han har vist flott personlighet og evner til å snu dette. Vi husker i begynnelsen at fansen ikke var veldig fornøyd med ham, men han har vært tålmodig og konsentrert på sitt arbeid. Nå kan vi se at han er en mann som kan gjøre jobben.

- Han har velfortjent fått nye kontrakt med klubben, og vi håper han kan tilbringe mange år her i Liverpool fordi han kan bli en stor spiller for oss, akkurat om han var forrige sesong.

Lucas ble kåret til “Årets Liverpool-spiller” på Liverpoolfc.tv. 40 prosent av de 129 774 stemmene gikk til midtbanespilleren.  Luis Suarez kom også inn blant de fem øverste. Uruguayaneren ankom Liverpool i januar og nettet fire mål på 13 kamper.
- Han har funnet seg veldig fort til rette. Jeg trodde han skulle slite med spillestilen fordi det er stor forskjell mellom Nederland og England, men han har tilpasset seg meget bra. I de første kampene hans kunne vi se ham spille som om han alltid hadde spilt i England.

- Vi er meget fornøyd og veldig komfortable med at vi kan fortsette å forbedre spillet hans. Det vil tilføre mer glede i laget fordi dersom han presterer bedre og bedre, vil han ha stor innflytelse på laget.