- Lys fremtid for Robinson

Damien Comolli mener Jack Robinson har alle egenskapene for å bli en toppspiller i Liverpool, og fotballdirektøren synes det er flere gode venstrebacker på vei opp på The Academy.

Jack Robinson skrev i dag under en langtidskontrakt med Liverpool.
- Han gjorde det meget bra når han spilte for førstelaget i fjor, spesielt mot Arsenal (i april). Så har han igjen gjort det bra i år, og han har spilt bra for England. Så det er full fortjent, sier Damien Comoli til Liverpoolfc.tv.

- Han er oppvakt, noe som er veldig viktig for å lykkes på toppnivå. Han er dedikert, han er oppofrende, han er veldig profesjonell. Han er en av disse som er meget positiv, og han lytter til hva andre folk har å si, enten det er manageren, trenerne eller fitnesstrenerne.

- Jeg har akkurat fortalt ham: Dette er en kontrakt, men du kan ikke hvile på laurbærene. Han har fortsatt en lang vei å gå, han har fortsatt mye arbeid å gjøre fysisk, mentalt, taktisk og teknisk – alle aspektene kan han forbedre. Han vet det, men alle elementene finnes der som kan gjøre ham til en veldig, veldig god spiller.

Robinson har sterk konkurranse på venstrebacken fra Jose Enrique. Comolli forteller at 18-åringen vil snart få enda større konkurranse om en plass på laget.
- Vi har enda én eller to gode venstrebacker (på The Academy) som trolig er like gode som Jack var på den alderen. Jack vil få konkurranse om noen år.

- Det viktigste er at det er talenter som kommer opp. Forhåpentligvis er fremtiden til klubben lys på den siden.

Liverpool hentet Enrique fra Newcastle i sommer. Comolli synes spanjolen er den ideelle rollemodellen for Robinson.
- Gjennom forrige sesong trodde vi at vi kunne forberede Jack for de neste to eller tre årene, og så burde han være klar, og han viste det.

- Han er heldig nok til å ha folk å se på som Jose Enrique og Fabio Aurelio, som også er fantastisk proff og en veldig god spiller med stor erfaring i Jacks posisjon. Han kan se på dem og hva de kan gjøre. I en alder av 18 år er han fremtiden til klubben.

I sommer hentet Liverpool inn syv spillere til førstelagstroppen.
- Vi har nå en konkurransedyktig tropp med mange spillere som kan komme inn og spille på toppnivå. Det er en ganske kompakt tropp. Den er ikke for stor, men det er konkurranse i hver posisjon. Det er bra for spillerne, det er bra for klubben, og det er bra for de unge spillerne fordi de vet at de med Kenny vil ha en god mulighet.