- Må være tålmodig med juniorene

Flere av juniorspillerne har denne sesongen trent med førstelaget, og også fått vært med i troppen til kamper. Akademi-direktør Frank McParland mener imidlertid fansen må utvise tålmodighet med disse ungguttene.

Liverpools juniorlag har imponert i FA Youth Cup denne sesongen. I forrige runde ble det 9-0 mot Southend. Neste helg venter Manchester United i kvartfinalen.
- Kvartfinalen i FA Youth Cup er trolig den største kampen jeg har vært involvert i etter at jeg returnerte til akademiet i 2009, sier Frank McParland til Liverpoolfc.tv.

- Forventningene ser ut til å ha steget til værs etter 9-0-seieren mot Southend, men det er viktig at vi behandler våre motstandere med den ypperste respekt. De har noen briljante spillere. Vi må være på hugget om vi skal gå videre til semifinalen.

- Det kommer til bli en av de største prøvelsene for Rodolfos mannskap hittil. Jeg må innrømme at jeg ville like å se oss videre til semifinalen. Det ville være flott for guttene og klubbens om helhet.

- Jeg må påpeke at vi må begynne å håndtere forventningene som er skapt angående potensiell oppflytting til førstelaget.

- Jeg hører at mange supportere ønsker at sjefen gir en eller to av guttene en regelmessig plass på benken, men jeg må fortelle at det er altfor tidlig å antyde at de kan være førstelagsspillere.

- Vi har fortsatt mye arbeid å gjøre med alle fra U16 til reservelaget. Så la oss ikke bli for opprømte. Ja, vi har noen talentfulle unggutter, men jeg ville ikke forvente at de i løpet av kort tid vil starte for Kenny Dalglish.

- Det er selvsagt flott at staben på Melwood jobber med dem og at de kan bli kjent med spillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher. Det betyr at når de blir klare på et tidspunkt i fremtiden, vil det ikke være et fullstendig fremmed miljø de kommer til.

- Når det gjelder 9-0-seieren mot Southend, synes jeg ærlig talt vi spilte bedre mot Crystal Palace i den forrige runden. Vi vant 3-1 etter ekstraomganger, men det var den mest ensidige kampen jeg kan huske på juniornivå. Det var den beste U18-kampen jeg har sett, og likevel lå vi under 0-1 til pause.

- Jeg vil gå så langt å si at alle guttene i FA Youth Cup-laget kommer til å få en karriere innen fotball. Om det blir i Liverpool, gjenstår å se.

- Alle vet at manageren tar en god kikk på mange av våre spillere. Han kjenner alle spillerne ut og inn. Det var godt å se John Flanagan i troppen mot West Ham. Han kom ikke på benken, men igjen er erfaringen med å være involvert i forberedelsene til en Premier League-kamp uvurderlig for han utvikling. Det ga ham et løft bare å være en del av det.

- Det var det samme i Europa League-kampen mot Sparta Praha på Anfield. Det var briljant å se ned fra direktørboksen og se de unge guttene som satt bak på benken.

- Det er flott, men gjentar at det fortsatt er mye arbeid på gjøre.