- Milan er som et paradis

Alberto Aquilani innrømmer at han gikk ned i lønn for å gå til AC Milan, men er svært fornøyd med klubbvalget. I Liverpool fikk han ikke mye spilletid og det var vanskelig å finne seg til rette.

- Milan er som et paradis ettersom det er ideelle forhold for å leve bra og spille fotball, sier Aquilani til Corriere dello Sport.

- Nå forstår jeg hvorfor alle spillerne som har kommet til Milan har sagt at de har følt seg lykkelige. Nå ønsker jeg å bli en nøkkelspiller for dette laget.

Aquilani er utlånt til AC Milan for hele inneværende sesong, men klubbene har en avtale om at Serie A-klubben skal kjøpe spilleren permanent dersom han når 25 kamper for AC Milan denne sesongen
- Jeg fikk ikke spille så mye i Liverpool, og det var vanskelig å tilpasse seg. Jeg takker Juventus som ga meg sjansen til å spille regelmessig igjen og gjorde at jeg kom tilbake i Italias tropp.

Juventus benyttet seg ikke av opsjon på å kjøpe Alberto Aquilani etter forrige sesong.
- Jeg kom til Milan da det fortsatt var mulig å gjenoppta samtaler med Juventus, men Rossoneri bekreftet min kontrakt frem til 2014. Jeg valgte et lønnskutt, så jeg kan takke dem for muligheten de har gitt meg. Jeg er meget fornøyd med dette valget.

I kveld venter Juventus i Torino.
- Det faktum at jeg skiftet mellom disse klubbene i sommer er bare tilfeldig. Jeg tror ikke denne kampen vil være avgjørende for mesterskapet. Det er fortsatt for tidlig å si.