- NextGen Series er viktig for klubben

Akademidirektør Frank McParland og fotballdirektør Damien Comlloi ser frem til Liverpools deltagelse i U19-turneringen NextGen Series.

Liverpool spiller sin første kamp i NextGen Series mot Sporting Lisboa i morgen. Den europeiske turneringen er åpen for spillere født etter 1.1.1993. De røde kommer nok til å inkludere Raheem Sterling, Conor Coady, Stephen Sama, Andre Wisdom og Suso. I tillegg kan hver klubb benytte inntil tre spillere født i 1992. Jonjo Shelvey, Michael Ngoo og Matty McGiveron tilfører 92-årgangen.
- Det vil i hovedsak være våre reserver som stort sett var U18 forrige sesong, sier akademidirektør McParland til Liverpool Echo.

- Vi har en god gjeng spillere som har tatt seg opp på reservelaget og de vil danne grunnlaget for laget i e-cupkampene.

- Vi er henrykt over å være involvert, og det kommer til å være stort for våre spillere å være med i turneringen.

- Vi håper at fansen stiller sterkt opp for å se mulige fremtidige stjerner. Da U18 spilte mot Manchester United på Anfield forrige sesong, var det fullt på The Kop. Vi hadde 10000 tilskuere der.

- Det er en utrolig erfaring for dem mot et fantastisk juniorlag foran mange tilskuere.

- Da Flanno (John Flanagan) kom opp på førstelaget, hadde han allerede fått smaken av hvordan det var.

- NextGen Series vil hjelpe guttene til å bli vant til å spille på Anfield foran brukbart med tilskuere og mot fantastisk motstand.

- De kommer til å spille mot spillere på samme alder, samme nivå eller bedre fra ulike kulturer og møte ulike systemer og formasjoner. Alt vil være flott for deres utvikling.

- Vi kommer også til å få mange data fra kampene ettersom vi bruker ProZone.

- Selvsagt ville vi like å vinne turneringen, men vi er med på grunn erfaring og for guttenes utvikling.

- Hvis én spiller får 1 prosent ekstra og det vil hjelpe ham til å komme på førstelaget raskere, så er det det handler om.

Mark Warburton fikk i år tillatelse til å starte opp NextGen Series, og Liverpool var en av de første klubbene til å bli med.
- Det var noe jeg hadde diskutert lenge med Mark. Vi jobbet sammen i Watford og han er veldig rett frem i tankesettet. Vi pleide å ha samtaler hele tiden om den beste veien videre for juniorfotballen.

- Ingen av oss syntes at reservelagsligaen var det beste for spillerne til å utvikle seg. På reservelaget har du noen ganger at de beste 17- eller 18-åringene møter 35-åringer.

- Vi snakket også om hvor flott det ville være å ha våre beste elitespillere til å møte andre elitespillere. Vi gjorde det i Watford ettersom Mark tok dem med for å møte Valencia.

- Dette er Marks idé, og han har startet det opp. Da han ringte meg for å spørre om vi var interessert, meldte vi oss på umiddelbart. Klubber med god ungdomspolitikk ble invitert, og vi har fått et rykte for det.

Både Kenny Dalglish og fotbaldirektør Damien Comlli støtter Liverpools deltagelse fullt ut.
- Manageren har jobbet med oss på akademiet de seneste to årene og har vært meget støttende. Damien har stor erfaring med juniorfotball, og fra begynnelsen var han meget spent på prosjektet. Han forstår hva vi har behov for å gjøre for å få spillerne opp på neste nivå. De kan begge se fordelene.

Real Madrid, Bayern München og Manchester United deltar ikke i NextGen Series
- Noen klubber var litt nøkterne til det i begynnelsen, men etter at de har sett noen av de store klubbene bli med, ønsker de å bli involvert.

- Arrangøren måtte avvise noen klubber. Det er en invitasjonsturnering, men FA og UEFA har godkjent den. Dette er første året, og interessen vil eskalere.

- Vi har fått henvendelser fra speidere rundt om i landet om å komme og se kampene.

Damien Comolli er meget glad for at Liverpool deltar i turneringen.
- Den er meget viktig. Det er en turnering, og e-cupspill manglet. Det er nesten som en drøm som går i oppfyllelse for enhver fotballdirektør og akademidirektør. Jeg har hørt om dette prosjektet i 15 år. Mange har forsøkt å få det i gang. Endelig har vi det her. Da jeg kom til klubben i november, var Frank McParland allerede i samtaler med arrangøren. Da han fortalte meg om det, sa jeg umiddelbart: “Vi må være med der” fordi det er veldig viktig for Liverpool. Det kommer til å bli en meget viktig turnering i Europa, sier fotballdirektør Damien Comolli i et langt intervju med Liverpoolfc.tv.

- Jeg tror vi var den første klubben som ble med fordi vi vet hvor viktig den er for utviklingen av spillere. Det er viktig for dem å møte en annen type fotball, å spille på store stadioner og ta med spillerne ut av deres komfortsoner der de alltid møter de samme lagene og samme fotballstil. Jeg tror det vil strekke oss langt, både spillere og trenerapparat, og det vil være bra for fitnessen, så vi ser frem til det.