- Pepe fungerer som sweeper

Keepertrener John Achterberg hevder at Pepe Reina er en av et fåtall keepere som også fungerer som sweeper for sitt lag.

Alle målvaktene i Liverpool fra U9 og oppover, har blitt instruert til å fungere som sweepere for sine respektive lag.

- Vi setter forsvarslinja høyt og Pepe skal fungere som sweeper. Når baller slås inn i bakrommet, skal keeperen fungere som sweeper. Det er slik vi gjør det med alle våre målvakter, for å forsøke å produsere keepere for førstelaget, forklarer Achterberg til Liverpoolfc.tv.

- Det er ikke så mange keepere som kan spille for Liverpool, med vår måte å spille på. Vi forventer at vår målvakt skal være halvt sweeper, og det er ikke så mange keepere som klarer å gjøre en slik jobb, fortsetter han.

- Dette har alltid vært måten Liverpool har spilt på. Det er noen få andre lag rundt om i verden som også gjør det på denne måten. Barcelona, Real Madrid og Ajax spiller slik.

- Vi forsøker å gjøre det samme på treningene på alle alderstrinn. Det hadde vært flott om vi hadde klart å produsere en keeper som Pepe.

- Jeg er litt opptatt av at vi skal forsøke å forbedre alt, og skapte en best mulig stemning mellom keeperne og staben, og likeså med målvaktene på akademiet.

Achterberg er den mest rutinerte av de fem keepertrenerne som klubben har, og han mottar rapporter på alle klubbens målvakter etter hver eneste kamp de spiller, uansett nivå.

- Vi har brukbare keepere på akademiet. Det er vanskelig å spå utviklingen deres, men for øyeblikket er det noen som har svært fin fremgang. Vi forsøker alle å jobbe på samme måte. Førstelagstreningene blir kopiert på alle nivåer i klubben. Vi forandrer selvsagt tempoet, men bevegelsene og måten vi trener på er den samme. Vi forsøker å skape målvakter som passer den måten vi spiller på, avslutter Achterberg.