- Samholdet er meget sterkt

Stewart Downing beretter om et meget sterkt samhold i Liverpool-garderoben, og mener det er en av hovedgrunnene til en relativt god start på sesongen.

- Miljøet i spillergruppen er viktig i fotball. Dersom lagkamerater ikke kommer overens, gjør du det som regel ikke bra på banen heller. Dersom spillerne fungerer godt sammen utenfor banen, har det en tendens til å forplante seg til det som foregår ute på banen også. Manageren legger vekt på et sterkt samhold, og spillerne har vært ute og spist flere måltider sammen, forteller Downing til LFC Magazine.

- Vi er fortsatt en relativt fersk gruppe. Noen har vært her siden dag en, som Stevie og Carra. Et par andre, som Pepe og Dirk, har også vært her en stund. Så har vi en rekke av oss som kom til klubben ganske nylig. Det er en god blanding, fortsetter han.

- Det spøkes mye i garderoben, og etter som ukene går, og vi blir bedre kjent med hverandre, blir det mer og mer av det. Jeg kjente noen av spillerne fra før gjennom landslaget, så jeg var egentlig heldig. Enkelte andre, som Jordan Henderson, kjente ikke så mange fra før.

- Vi blir gradvis bedre kjent med hverandre, og utvikler lagånden. Miljøet er bra, og vil fortsette å bli bedre.

Downing konkluderer med at han allerede føler seg hjemme på Anfield.

- Jeg har bare vært i klubben noen uker, men det virker lengre fordi jeg har funnet meg til rette så raskt. Man føler seg lett hjemme her, sammen med lagkameratene. Dette er en fin klubb, med gode folk. Spillergruppen er god, og alle har hjulpet meg.