- Samlet mot toppen

Ian Ayre forklarer nærmere hva hans rolle som administrerende direktør innebærer, og hvordan en forent klubb har som siktemål å nå det nivået ute på banen som alle røde ønsker.

- Den beste måten å se på det er at jeg skal sørge for at alle bestanddeler av klubben blir satt sammen og se til at de fungerer som en enhet, svarer Ian Ayre til liverpoolfc.tv på spørsmål om hva rollen som ny administrerende direktør i LFC innebærer. – Det er nok noe som har vært et tema spesielt under de siste årene, slik at dette er en stor mulighet til nå å søke det samholdet mellom alle deler av klubben som vi ønsker.

I et langt intervju var dette noe av det som Ayre nevnte og la vekt på, og hvor han bl.a. forklarer at han nå vil ha ansvar for den forretningsmessige driften av klubben mens Damien Comolli har overoppsyn med den sportslige:

- Jeg gjorde det klart for eierne at jeg var interessert i denne stillingen da Christian (Purslow) gikk av men eierne, riktig nok, ønsket å vurdere hvilke kandidater det kunne være, hva de kunne tilby og hva vi behøvde. En må respektere at fotball er veldig nytt for dem, og det samme med denne klubben. Heldigvis for meg, følte de at jeg fylte alle de kriterier de ønsket og jeg ble tilbudt jobben.

- På kort sikt vil min prioritering være å skape det samholdet som jeg snakket om og vekke alle til dåd. Samle alle sammen og sørge for at de har den rette innstillingen til hva vi skal gjøre. På lang sikt vil det være å fortsette å utvikle og øke våre inntektskilder. Vi har gjort mye her hjemme og fått inn noen gode partnere, nå vil det dreie seg om Liverpool Football Club på verdensbasis.

- Jeg vil ha veldig lite å gjøre med slike ting som spillerkjøp. Stillingen til Damien ble annonsert samtidig som min, og jeg tror det er innlysende at alt rundt det å få inn spillere, akademier, den sportslige ledelsen nå tar opp veldig med tid i de fleste store fotballklubber. Nå har vi lagt opp til denne kursen hvor både den sportslige og forretningsmessige del av klubben vil bli fulgt opp hele tiden.

- Jeg har kontakt med eierne så godt som hver dag. De er slik du ser dem. De tar sin tid, de kaster seg ikke over noe, men de lytter og tar tiden til hjelp. De har stor erfaring med å drive sportsforetak, noe som jeg og alle andre i klubben kan nyte godt av. De har dialog med folk på alle nivåer i klubben, og ikke bare med Ian Ayre, Kenny eller Damien. Det gjør at man får en virkelig følelse av at vi alle står sammen og alle ser hva vi prøver å oppnå.

- Vi har en forretningsmessig del og en sportslig del av klubben. Min rolle vil være å sørge for å få inn midler som gjør at vi kan hente spillere som igjen gir oss mer suksess, både forretningsmessig og sportslig.

- Damien på sin side vil ikke prøve å ta ut laget og slike ting, men angående alt annet rundt fotballen er det viktig å ha en som er fokusert på dette fra dag til dag. Managere er vanligvis verken utdannet eller fokusert på slike slik, derfor er dette en utmerket løsning. Han er en herlig fyr.

- Jeg vil arbeide sammen med Damien daglig, og igjen er vi inne på det med samhold og at alle skal dra sammen. Kjernepunktene i en fotballklubb er som jeg har nevnt forretninger og fotball, slik at jeg og Damien vil dele på disse byrdene samtidig som vi arbeider sammen.

- Vi ønsker å holde ting innomhus, slik som John Henry nylig gjorde det klart på TV (angående spørsmål om ansettelse av ny manager er neste punkt på agendaen). Det er slik Liverpools fans er vant til, forventer og ønsket å ha det, og det er slik vi vil gjøre det. Når vi har noe å melde, vil så fansen være de første som får vite det.

- Vi har vært gjennom en veldig, veldig vanskelig periode, men du kommer ut av noe slikt sterkere og bedre rustet til å se framover. Vi er nå i en utmerket posisjon til å globalisere klubben og rekke ut til fans verden over. Vi har nå investorer og eiere som ønsker å sørge for at vi kan spille bedre ute på banen, og få tilbake det nivået alle ønsker. De ønsker å vinne. “Vi ønsker å vinne”, var det første John Henry sa da han overtok klubben. Det er hva vi alle ønsker å komme tilbake til, og hva vi alle prøver å oppnå.