- Selvtilliten er der

Stewart Downing håper at et vellykket landslagsopphold nå kan bidra til at han også begynner å finne formen for Liverpool, etter en svak periode. Vil vel så gjerne spille på høyresiden.

- Jeg føler meg full av selvtillit, sier flankespilleren til Liverpools hjemmeside. – England fikk to seire på to kamper og det var fint å være en del av det.

- Jeg synes jeg gjorde det ganske bra mot Sverige. Vi spilte bra som lag, og det hjalp. I kampen mot Spania kom jeg inn i 2.omgang og det var vanskeligere, men vi forsvarte oss bra og gikk på kontringer når vi kunne. Totalt sett synes jeg at jeg kom bra fra det.

- Målet mitt nå er å fortsette på samme måte. Jeg har vært lite fremtredende i noen uker for Liverpool nå, jeg skal være den første til å innrømme det.

- Jeg vil trolig være enig i det, ja, svarer Downing på spørsmål om han er enig med Steven Gerrard at dette er et perfekt tidspunkt for ham å komme til Anfield. – Jeg er 27 år og folk sier at du da er inne i din beste periode som spiller. Det var en glimrende overgang for meg og dette er en glimrende klubb å være i. Hvis jeg kan begynne å vise den formen jeg hadde for Aston Villa i fjor, da bør dette gå fint. Forhåpentligvis vil det være tilfellet de neste årene.

- Jeg tror du får like mye tilfredstillelse av å skape et mål som å score selv, sier Downing på spørsmålet om hans måltørke i den røde delen av Merseyside. – Det er derfor jeg er på laget, for å skape sjanser og så bidra med en og annen scoring.

- En kan kanskje si at jeg har vært litt uheldig som har truffet tverrligger og stenger, men du må bare jobbe videre og til slutt vil det gå inn. Det ville vært herlig å få en fulltreffer mot Chelsea på søndag, men hvis ikke vil jeg bare holde det gående og prøve å skape noe og spille bra.

Den venstrebente vingen sier at han nå trives minst like bra med å bli benyttet ute til høyre.

- Da jeg gjorde det i Middlesbrough likte jeg det ikke noe særlig, men nå har jeg spilt der ganske mye og jeg tror jeg faktisk vil foretrekke å spille på høyresiden. Noen synes kanskje det høres rart ut, men det er noe jeg er blitt vant til føler meg komfortabel med. Jeg vil imidlertid føle meg hjemme uansett hvilken side manageren velger å bruke meg på.