- Skal gi spillerne selvtillit

Kenny Dalglish er hentet inn for å gi spillerne selvtillit. Det ville vært manglende respekt å takke nei.

På dagens pressekonferanse på Anfield ble Kenny Dalglish presentert som Liverpools manager ut sesongen. I tillegg var sportsdirektør Damien Comolli og kommersiell direktør Ian Ayre til stede. Presseoppbudet var stort, og alle de viktigste journalistene som har Liverpool som sitt arbeidsfelt var på plass.

Damen Comolli fikk spørsmål om hvorfor Kenny Dalglish ble hentet inn.
- Det er for å gi selvtillit i klubben. Han kjenner klubben og han kjenner dens fotballfilosofi, og han vet hvordan han skal håndtere spillere.

Comolli synes det er vanskelig å sette ord på hva som gikk galt for Roy Hodgson.
- Det er vanskelig å si. Vi snakket om det tidligere i dag, hvorfor plutselig noe forandret seg og noe så ut til å forsvinne. Kvaliteten på pasningsspillet vi hadde mot Chelsea, West Ham og Villa her, og Spurs borte.

- Plutselig fikk vi to dårlige forestillinger, borte mot Stoke og Newcastle. Spillere mistet selvtillit og det er var en sirkel av negativitet. Spillerne mister selvtillit og det er vanskelig å komme tilbake. Det er vanskelig å  forklare. Det er meget uheldig fordi Roy er en veldig god mann, og det er synd det ikke fungerte.

Kenny Dalglish fikk spørsmål om han risikerer å miste noe av legendestatusen dersom han ikke skulle lykkes.
- Tvert i mot. Det ville ha vært større risiko om jeg ikke hadde akseptert jobben. Det hadde vært å vise manglende respekt.

Dalglish ser det ikke som et problem at han har vært lenge borte.
- Jeg har trolig sett like mange kamper som noen andre som er involvert i fotball, men selvsagt som tilskuer med et annet fokus. Det er ikke som du har gått til sengs og så våknet opp og alt er nytt. Fotball er ikke slik. Sportsvitenskap har en stor rolle i fotball, men da jeg var i Blackburn, introduserte vi teknologien, og du vet hva det betyr. Til syvende og siste handler det om personer og spillere. Det er om ditt forhold til spillerne, din utdannelse, din erfraing og kunnskap. Å være borte fra spillet i 10 klubben, kan ikke ha vært så ille fordi klubben hentet meg til The Academy for ett og et halvt år siden.