- Snart vil målene renne inn

Kenny Dalglish tror at målene snart vil renne inn om Liverpool fortsetter å skape like mange sjanser som de har gjort hittil denne sesongen.

De røde er ubeseiret på de åtte siste kampene foran søndagens kamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Så langt er det kun Manchester City som har hatt flere avslutninger på mål enn Liverpool i årets Premier League. Liverpool-spillerne har imidlertid slitt med å omsette sjanser i tellende resultat.

- Det er en forskjell på selvtillit og arroganse, men jeg mener at spillerne bør ha tro på seg selv. Det kan være vanskelig når ballen ikke går i mål, men vi skaper utvilsomt nok sjanser til å score mål, sa Dalglish under sin pressekonferanse på Melwood i formiddag.

- En dag vil målene renne inn, og noen vil tape med kalassifre. Jo tidligere det skjer, jo bedre for oss. Men selv om laget begynner å omsette sjanser i scoringer, kan man ikke tro at alle floker er løst. Vi må da holde dette gående.

- For øyeblikket må vi bare konkludere med at dersom vi hadde omsatt en større andel av sjansene våre i tellende resultat, ville vi ha vært høyere på tabellen.

- Det vil ha gjort Luis godt at han scoret fire for Uruguay, og det er også flere spillere som har gjort mål i landskampene. Det som er skuffende for meg er det faktum at vi ikke har scoret så mange mål som vi hadde fortjent ut fra spill og sjanser. Scoringer genererer selvtillit, men vi kan også generere selvtillit gjennom alle sjansene vi har skapt.

De tre siste hjemmekampene har endt uavgjort, men Dalglish tror ikke det skyldes at de nye spillerne fortsatt ikke har blitt vant til presset det er å spille foran The Kop.

- Det tar selvsagt litt tid å bli vant til det, men det skyldes ikke at de ikke har det som kreves for å bli vant til det. Anfield er et fantastisk sted å spille fotball. Noen blir kanskje skremt av atmosfæren, men alle våre spillere må huske at når de spiller på Anfield så er fansen på vår side, så det burde ikke påvirke oss negativt.

- Det som kreves er litt omstilling fra alle, spesielt de nye spillerne, men vi er henrykt over måten de har funnet seg til rette på, og hvordan de har opptrådt for oss mesteparten av sesongen. Vi er fornøyd med det vi har, og vi er overbevist at vi har de rette folkene på plass. Jeg tror ikke de vil frykte å spille for denne klubben, det den står for, og tradisjonene og historien den har.

Liverpools 1-0 seier på Stamford Bridge i februar legger ikke Dalglish noen vekt på foran søndagens kamp.

- Dersom vi ikke spiller bra, eller de spiller bedre enn oss, vil vi få problemer. Vi fikk vår belønning gjennom tre poeng sist sesong. Denne sesongen er det nye spillere på lagene og ny manager i Chelsea. Forutsetningene er helt annerledes.

- Vi vil gjøre det vi kan for å få et like godt resultat som sist sesong. Alle ser frem til kampen. Det er en vanskelig kamp, både for oss og for dem. Jeg er sikker på at de synes de står overfor en like vanskelig oppgave som vi gjør.

- Jeg tror ikke Chelsea vil være så langt unna toppen av tabellen når sesongen er over. Det er opp til dem hvor nær de kommer. Vi tenker ikke på det. Vi ønsker å komme så høyt som mulig selv.

- Jeg har egentlig ikke finstudert dem, men de har hentet inn noen spillere. Mata er en av disse. Meireles hentet de også, og Daniel Sturridge er tilbake fra låneopphold i Bolton. Vi vil studere dem de kommende dagene, men vi må sørge for at vi spiller på våre styrker, samtidig som vi gir dem den respekten de fortjener.

- Det er ikke noe som tyder på at Frank Lampards dager som fotballspiller er talte. De som har sagt det, har vel egentlig tabbet seg ut. Juan Mata er en veldig god spiller, som jeg håper mislykkes totalt på søndag om han spiller!

Journalistene ville vite om det var en ekstra motivasjonsfaktor for Liverpool-spillerne at de skal opp mot gamle lagkamerater som Raul Meireles og Fernando Torres.

- Jeg tror ikke vi trenger noen unnskyldning for å ta tre poeng. Det er alltid en fornøyelse å ta tre poeng. Hvordan vi gjør det, og hvordan de individuelle spillerne tenker, er opp til dem. Vi går på banen med et mål om å kopiere forrige sesongs resultat. Formen til Torres vedkommer ikke oss.

Journalistene ville også vite hvordan Dalglish ser på kampen om høyrebackplassen på sitt lag. Glen Johnson har startet de tre siste kampene, men har tøff konkurranse fra Martin Kelly og Jon Flanagan.

- Glens største utfordring denne sesongen har vært å bli skadefri. Så snart han var det, kom han inn på laget og har vært strålende. Alle ser at han er en god fotballspiller. Det at han har en utfordrer i sin posisjon både her og for landslaget, vil ikke være negativt i det hele tatt.

- Om det ikke var for Luis Suarez ville Martin Kelly vært den som gjorde flest mål av våre spillere på landslagsoppdrag denne uken, med sine to mål. Han spilte midtstopper. En posisjon han startet sin karriere i. Det er fint for oss å se ham spille der, og fint for Martin at han viser allsidighet. To mål vil være bra for ham. Jordan Henderson la opp til disse scoringene, så det er bra for oss det også.

- Jeg tror ikke Martin spilte igjen sist sesong, etter at han ble skadet mot West Ham i februar. Vi har gjort mye forebyggende arbeid med ham, og jeg tror både vi og Martin får betalt for det nå. Mens han var ute fikk Flanno sjansen, og gjorde en fantastisk jobb for oss.

- Vi er ganske heldige som er så godt forspent på høyrebacken. Vi har Englands landslagsback i den posisjonen for øyeblikket. Det er hard konkurranse om plassene for alle, men det er slik vi ønsker at det skal være. Grunnen til at vi ønsker en sterk tropp, er at vi skal være konkurransedyktige.