- Spennende tider for akademiet

Damien Comolli gleder seg over arbeidet som legges ned på akademiet. Liverpools fotballdirektør ser nå frem til å høste fruktene av innsatsen som er gjort de siste årene.

Unggutter som Martin Kelly, John Flanagan og Jack Robinson har fått prøve seg på førstelaget i løpet av de seneste månedene. Nå banker neste generasjons juniorer på førstelagsdøren - til stor glede for Damien Comolli.

- Det er veldig spennende tider. Akademiet fikk se at både Jack Robinson og John Flanagan grep sjansen forrige sesong. De har også kunnet glede seg over at Conor Coady, Andre Wisdom og Raheem Sterling har vært involvert, sier Liverpools fotballdirektør til klubbens offisielle nettsted.

Comolli er ikke i tvil om at akademiet er en sentral del av klubben.

- Akademiet er helt vitalt for klubbens fremtid. Da eierne kom hit, understreket de viktigheten av akademiet. De har drevet Boston Red Sox på den måten - gitt unge spillere muligheten til å slå igjennom etter å ha flasket dem opp. De ville ikke forstått det om vi ikke hadde gjort det samme, sier franskmannen.

Liverpool-supporterne venter fremdeles på at en lokal unggutt skal etablere seg i førsteelleveren. Comolli tror at sjansene for å fostre opp en ny Steven Gerrard eller Robbie Fowler økte betraktelig idet Kenny Dalglish fikk managerjobben på permanent basis.

- Det var tydelig at kvaliteten på akademiet var tilstede da jeg kom til klubben. Treningsmetodene var i orden og dyktige folk som Frank McParland, Pep Segura og Rodolfo Borrell jobbet med de unge spillerne. Så ble Kenny ansatt som manager. Det gjorde det enklere å flaske opp egenutviklede spillere. Han er selv koblingen mellom førstelaget og juniorlaget fordi han jobbet med akademiet i noen år. Han kjenner spillerne personlig, og han nølte aldri med å gi dem sjansen.

Comolli gleder seg til å høste fruktene av arbeidet som er lagt ned på akademiet i Kirkby.

- Det er en fin belønning for folkene på akademiet, sier 38-åringen om at akademiprodukter som Kelly, Robinson, Flanagan og Coady er inne i førstelagsbildet. - De ansatte på akademiet er veldig takknemlige for at Kenny har gitt disse spillerne sjansen, avslutter Comolli.